• Biden a abordat dreptul la avort, securitatea socială, chiar și viitorul Iranului, într-un discurs amplu.
  • Sondajele de opinie arată că Lujan Grisham îl conduce pe contracandidatul republican Mark Ronchetti, un fost meteorolog de televiziune, cu aproximativ șase puncte procentuale.
  • Biden a vorbit în cel de-al doilea district parlamentar al statului, unde congresmenul republican în exercițiu Yvette Herrell se află într-o luptă strânsă cu contracandidatul democrat Gabe Vasquez.

Președintele american Joe Biden i-a îndemnat joi pe tinerii alegători din New Mexico și California să voteze pentru a proteja democrația, în cadrul ultimei sale campanii electorale majore, cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, în urma cărora democrații ar putea pierde controlul asupra Congresului american.

Turneul lui Biden în vestul Statelor Unite a început în Albuquerque, unde a vorbit despre anularea datoriilor de miliarde de dolari ale studenților și a criticat profiturile record ale companiilor petroliere, în timp ce candidații democrați din întreaga țară se confruntă cu vânturi potrivnice din cauza prețurilor ridicate la benzină și a inflației.

Vorbind la MiraCosta College din Oceanside, California, unde democratul Mike Levin luptă pentru a păstra un loc deținut istoric de republicani, Biden a subliniat importanța alegerilor locale și de stat din întreaga țară și a spus că acestea ar putea determina dacă democrația noastră este susținută”.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Democrația se află pe buletinul de vot, a spus Biden. Adevărul este că … aceste alegeri vor determina direcția țării pentru cel puțin un deceniu sau mai mult.

Sondajele de opinie arată că republicanii ar putea recâștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților și, poate, asupra Senatului. Biden a abordat dreptul la avort, securitatea socială, chiar și viitorul Iranului, într-un discurs amplu, care a inclus, de asemenea, povești despre bâlbâiala sa din copilărie și despre moartea primei sale soții și a fiicei sale, iar mai târziu a fiului său, Beau.

Anterior, în New Mexico, Biden a declarat că politicile sale privind datoriile studențești și programul guvernatorului New Mexico, Michelle Lujan Grisham, privind școlarizarea gratuită la facultate, printre cele mai mari din țară, au fost concepute pentru a-i ajuta pe tinerii americani să dobândească abilități pentru a concura într-o economie modernă.