• Președintele chinez Xi Jinping a ordonat armatei națiunii să își canalizeze toată energia „asupra luptei” și să se pregătească de război, a anunțat purtătorul de cuvânt al Partidului Comunist.
  • Imaginile cu președintele Xi Jinping în uniforma militară, în timpul unei vizite la un centru de comandă, a stârnit discuții ample pe plan internațional.
  • „Concentrați-vă toată energia pe luptă, munciți mult pentru a lupta și a vă îmbunătăți capacitatea de a câștiga”, a declarat Xi Jinping.

Xi Jinping a spus Armatei Populare de Eliberare să îşi concentreze toată energia de luptă” în pregătirea pentru război, a anunţat un organ de presă al Partidului Comunist Chinez.

Imagini cu Xi Jinping, care a obţinut recent un al treilea mandat de lider al partidului, în uniforma sa militară în timpul unei vizite la un centru de comandă, au apărut pe prima pagină a Cotidianului Poporului de miercuri, potrivit The Guardian.

Xi a declarat că armata trebuie să consolideze în mod cuprinzător pregătirea militară în vederea pregătirii pentru război” , după ce a avertizat la un congres recent al partidului cu privire la „furtuni periculoase” la orizont.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Concentraţi-vă toată energia voastră, munciţi din greu şi îmbunătăţiţi-vă capacitatea voastră de a învinge” , a spus el. Armata trebuie, de asemenea, să apere cu hotărâre suveranitatea naţională şi securitatea naţională” , deoarece China se află într-o situaţie de securitate instabilă şi incertă” , ar fi spus el.

Xi Jinping, mesaj pentru SUA

Deşi Xi Jinping a ordonat armatei să se concentreze asupra pregătirii de război şi în 2013, la scurt timp după ce a preluat puterea, şi din nou în 2017, analiştii politici spun că de data aceasta şi-a intensificat în mod semnificativ retorica. Într-o vizită similară la centrul de comandă în 2016, el le-a spus ofiţerilor să fie loiali” şi plini de resurse” în luptă şi curajoşi şi capabili să câştige războaiele” .

El trimite un mesaj Statelor Unite şi Taiwanului” , a declarat Willy Lam, cercetător senior la Fundaţia Jamestown, cu sediul la Washington. Deşi forţa militară a Chinei nu a fost încă la egalitate cu cea a SUA, deciziile lui Xi nu se bazează întotdeauna pe un calcul raţional, a spus el.

Xi a lansat un atac voalat la adresa sprijinului tot mai explicit al SUA pentru Taipei la cel de-al 20-lea congres al partidului, care s-a încheiat luna trecută la Beijing, acuzând interferenţele străine” pentru exacerbarea tensiunilor. Xi consideră că preluarea Taiwanului este o parte esenţială a moştenirii sale şi a declarat în discursul său de deschidere a congresului: Nu vom promite niciodată să renunţăm la utilizarea forţei” .