• Primii gemeni din lume produși din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani, s-au născut într-un spital din Statele Unite, informează agențiile mondiale.
  • Până în 2007, embrionii cuplului au fost depozitați într-un laborator din vestul Statelor Unite, dar apoi familia i-a donat Centrului Național de Donare de Embrioni din Knoxville, Tennessee.
  • Recordurile anterioare au fost deținute de două surori, Emma și Molly Gibson.

Primii gemeni din lumeproduși din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani, s-au născut într-un spital din Statele Unite, informează agențiile mondiale. Lydia și Timothy Ridgway au născut primul lor bebeluș pe 31 octombrie anul acesta. Fetița a cântărit 2.580 de grame, iar băiatul 2.920 de grame. Ambii bebeluși au o stare de sănătate excelentă.

Părinții lor, Philip și Rachel din statul Oregon, au folosit material de la donatori – embrioni congelați la 22 aprilie 1992. Acestea au fost păstrate în azot la o temperatură de minus 200 de grade timp de 30 de ani. Donatoarea de ovule a fost o femeie de 34 de ani, iar donatorul a fost soțul ei, care avea atunci 50 de ani.

Până în 2007, embrionii cuplului au fost depozitați într-un laborator din vestul Statelor Unite, dar apoi familia i-a donat Centrului Național de Donare de Embrioni din Knoxville, Tennessee, în speranța că alți doritori îi vor putea folosi, potrivit CNN.

Recomandări

ÎNCEPE ROLAND GARROS
ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE

„Într-un fel, Lydia și Timothy sunt cei mai mari copii ai noștri, chiar dacă sunt cei mai mici. Aveam 5 ani când Dumnezeu le-a dat viață Lydiei și lui Timothy și de atunci i-a păstrat”, a declarat fericitul tată Philip Ridgway. El și soția sa mai au patru copii cu vârste de 8, 6, 3 și 1 an, niciunul dintre ei nefiind conceput prin procedura în vitro.

Recordurile anterioare au fost deținute de două surori, Emma și Molly Gibson. Emma a venit pe lume dintr-un embrion congelat în urmă cu 24 de ani, iar Molly, care provine dintr-un embrion lăsat în azot timp de 27 de ani, a plâns și ea în 2020.