• Ciocniri şi scene de război urban în centrul Bruxelles-ului după înfrângerea Belgiei în faţa Marocului, scor 0-2, într-un meci din grupe, la Cupa Mondială din Qatar.
  • Potrivit Dernière Heure, care publică fotografii şi video-uri ale ciocnirilor, tensiunea a escaladat după meci, când sute de oameni s-au adunat în centru pentru a sărbători victoria Marocului.
  • Situaţia a degenerat, ajungându-se la maşini răsturnate şi arse, cu fumigene explodate, mobilier stradal distrus şi magazine cu autoservire jefuite.

Ciocniri şi scene de război urban în centrul Bruxelles-ului după înfrângerea Belgiei în faţa Marocului, scor 0-2, într-un meci din grupe, la Cupa Mondială din Qatar.

Potrivit Dernière Heure, care publică fotografii şi video-uri ale ciocnirilor, tensiunea a escaladat după meci, când sute de oameni s-au adunat în centru pentru a sărbători victoria Marocului.

Situaţia a degenerat, ajungându-se la maşini răsturnate şi arse, cu fumigene explodate, mobilier stradal distrus şi magazine cu autoservire jefuite.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„În jurul orei 15:22, zeci de persoane, unele dintre ele îmbrăcate cu glugă, au încercat să se lupte cu poliţia, ceea ce a compromis siguranţa publică” , a declarat Ilse Van de Keere, purtătorul de cuvânt al poliţiei din zonă.

„A fost folosit material pirotehnic, au fost lansate fumigene, au avut loc incendii pe drumul public, în special un container la intersecţia bulevardelor Lemonnier şi Rue de Woeringen” , a spus, din nou, poliţia.

Deplângem, de asemenea, distrugerea unui semafor. Şi un jurnalist a fost rănit la faţă de bombele fumigene” , a explicat purtătorul de cuvânt.

„Condamn cu cea mai mare fermitate incidentele din această după-amiază” , a scris pe Twitter primarul Bruxelles-ului, Philippe Close.

Poliţia a intervenit deja ferm. Îi sfătuiesc pe fani să nu vină în centrul oraşului. Poliţia îşi foloseşte toate mijloacele pentru a menţine ordinea publică. Le-am dat ordin să procedeze la arestarea celor responsabili de ciocniri” .