• O scrisoare bombă a explodat la Ambasada Ucrainei din Spania.
  • Cel puțin un angajat al misiunii a fost rănit ușor, după ce a fost surprins de explozia unui plic în care se afla un artefact exploziv.
  • Pentru moment, ambasada ucraineană din Madrid nu a comentat incidentul.

UPDATE

Scrisoarea utilizată în explozia de la ambasada ucraineană din Madrid a ajuns la destinaţie prin poştă obişnuită. Victima are o rană uşoară, au precizat autorităţile spaniole.

Potrivit primelor informaţii, scrisoarea a sosit prin poştă obişnuită şi nu a fost scanată înainte de a fi deschisă.

Mercedes Gonzalez, reprezentantul guvernului spaniol, a declarat că explozia i-a provocat victimei „o rană foarte mică la degetul inelar al mâinii drepte” .

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Detectivii investighează incidentul, împreună cu criminaliştii şi reprezentanţii serviciilor secrete, a anunţat poliţia spaniolă.


O scrisoare bombă a explodat la Ambasada Ucrainei din Spania. Cel puțin un angajat al misiunii a fost rănit ușor, după ce a fost surprins de explozia unui plic în care se afla un artefact exploziv.

Incidentul s-a produs la ora locală 13, iar poliția spaniolă a început o anchetă cu privire la originea plicului capcană.

Forțele speciale antitero TEDAX au fost mobilizate, iar zona ambasadei a fost izolată de poliție. Angajatul ambasadei Ucrainei de la Madrid a reușit să se deplaseze singur la un spital din apropiere, unde a primit îngrijiri.

Detectivii investighează incidentul, ajutați de anchetatori criminaliști și serviciile de informații, se mai arată în comunicat.

Zona din jurul ambasadei a fost izolată, a informat postul de stat TVE.

Pentru moment, ambasada ucraineană din Madrid nu a comentat incidentul.