• O lovitură asupra unui complex din orașul ucrainean Makiivka, controlat de Rusia, a ucis 63 de militari ruși.
  • Se crede că forțele ucrainene au lovit un colegiu transformat în cazarmă cu ajutorul sistemelor HIMARS furnizate de SUA.
  • Bilanţul victimelor în rândul trupelor ruse după acest atac este mult peste cel recunoscut de Moscova.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că 63 de militari ruşi au fost ucişi într-un atac ucrainean cu rachete HIMARS în estul Ucrainei, potrivit Sky News.

Regimul de la Kiev a atacat cu rachete HIMARS produse în SUA un centru de desfăşurare temporară a unităţilor armatei ruse în localitatea Makiivka” , un oraş ocupat de trupele ruse în provincia ucraineană Doneţk, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Ministerul a mai spus că Ucraina a tras șase HIMARS – dintre care două au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană rusești în ajunul Anului Nou.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Anterior, Sky News a raportat că Ucraina a susținut că Moş Crăciun a împachetat 400 de cadavre de porci ruşi” , plus încă 300 de răniţi.

Potrivit armatei ucrainene şi unor bloggeri militari ruşi, bilanţul victimelor în rândul trupelor ruse după acest atac este mult peste cel recunoscut de Moscova.