• Nadhim Zahawi a fost demis din funcția de președinte al Partidului Conservator și ministru fără portofoliu de către Rishi Sunak.
  • Primul ministru a declarat că a existat ,,o încălcare gravă a codului ministerial” în legătură cu afacerile fiscale ale lui Zahawi.
  • Nadhim Zahawi este președinte al Partidului Conservator din octombrie.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak l-a concediat duminică din guvern pe ministrul fără portofoliu şi preşedintele Partidului Conservator Nadhim Zahawi după ce o investigaţie independentă a descoperit o încălcare gravă a Codului ministerial, potrivit Sky News.

După încheierea unei investigaţii a consilierului independent – ale cărei concluzii le-a împărtăşit cu noi – este clar că a existat o încălcare gravă a Codului ministerial” , a scris Sunak într-o scrisoare adresată lui Zahawi.

Drept rezultat, v-am informat despre decizia mea de a vă înlătura din poziţia în Guvernul Maiestăţii Sale” , a adăugat premierul britanic.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Prim-ministrul britanic a dispus o investigaţie asupra lui Zahawi din partea lui Sir Laurie Magnus, consilierul său independent în materie de interese ale miniştrilor, după apariţia unor informaţii potrivit cărora preşedintele partidului la putere a plătit o amendă în cadrul unei dispute cu autoritatea fiscală.