• Armata americană a distrus un balon chinezesc la sfârșitul săptămânii trecute.
  • Forțele canadiene vor recupera și analiza acum epava obiectului”, a scris Trudeau pe Twitter.
  • Obiectul ar fi mic” și cilindric”, dar că încă se fac eforturi de recuperare pentru a descoperi mai multe detalii.

Un alt obiect neidentificat a fost doborât deasupra spațiului aerian nord-american, a confirmat premierul canadian Justin Trudeau. Acesta a declarat că ultimul obiect a încălcat spațiul aerian canadian și a fost doborât deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei.

Atât avioanele canadiene, cât și cele americane au fost mobilizate pentru a urmări obiectul care, potrivit domnului Trudeau, a fost doborât de un avion de vânătoare american F-22. Acesta este al treilea obiect doborât deasupra Americii de Nord în ultima săptămână.

Armata americană a distrus un balon chinezesc la sfârșitul săptămânii trecute, iar vineri un obiect nespecificat, de mărimea unei mașini mici, a fost doborât în largul Alaskăi. Trudeau a confirmat sâmbătă că a dat ordinul și că a vorbit cu președintele american Joe Biden.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Forțele canadiene vor recupera și analiza acum epava obiectului”, a scris el pe Twitter. Ultimul obiect nespecificat zbura deasupra centrului Yukon la o înălțime de aproximativ 12.000 de metri și a fost interceptat sâmbătă, în jurul orei locale 15:41, a declarat ministrul apărării Anita Anand pentru reporteri.

Ea l-a descris ca fiind mic” și cilindric”, dar că încă se fac eforturi de recuperare pentru a descoperi mai multe detalii. Anand a precizat că a fost scos la aproximativ 160 de kilometri” de granița cu SUA, adăugând că reprezintă o amenințare rezonabilă la adresa aviației civile”.

Ea a spus că pare să fie mai mic decât cel doborât în largul coastei Carolinei de Sud” sâmbăta trecută – adică balonul gigant chinezesc suspectat de spionaj care măsura 60 de metri înălțime.

Postând mai devreme pe Twitter, premierul Trudeau a mulțumit Comandamentului nord-american de apărare aerospațială, care asigură apărarea aeriană pentru SUA și Canada și care a condus misiunea.

Casa Albă a declarat că obiectul a fost urmărit și monitorizat în ultimele 24 de ore”. Dintr-o abundență de precauție și la recomandarea armatelor lor, președintele Biden și premierul Trudeau au autorizat doborârea acestuia”, a precizat aceasta.

Liderii au discutat despre importanța recuperării obiectului pentru a determina mai multe detalii despre scopul sau originea acestuia”.