- În cadrul seriei Call to Earth, CNN a făcut o listă cu 10 fotografii care au reușit să sensibilizeze lumea cu privire la schimbarile climatice.
- Doi editori ai seriei Call to Earth, Nicklen și Mittermeier, au selectat 10 imagini, care, în opinia lor, au atenționat întreaga lume cu privire la criza climatică.
- Multe dintre fotografii arată animale afectate de lipsa hranei și a apei, urși polari sau girafe, dar și oameni afectați de schimbările climatice din întreaga lume.
În cadrul seriei Call to Earth, CNN a făcut o listă cu 10 fotografii care au reușit să sensibilizeze lumea cu privire la schimbarile climatice. Doi editori ai seriei Call to Earth de la CNN, Nicklen și Mittermeier au selectat 10 imagini, care, în opinia lor, au atenționat întreaga lume cu privire la criza climatică. Aceștia compară imaginile care arată efectul schimbărilor climatice cu fotografierea conflictelor.
Advertisment
În ultimele decenii, pe măsură ce dezastrele climatice au devenit mai frecvente și mai intense, imaginile au surprins mai în detaliu gradul de urgență al situației. Imaginile pornesc din Antarctica, cu ghețari care se topesc, până la insula Bhola din Bangladesh, unde creșterea nivelului mării și eroziunea tot mai mare au transformat satele în insule.
Recomandări
O fotografie din august 2017, care arăta un urs polar înfometat, a fost publicată în National Geographic, fotografia și videoclipul care o însoțește au devenit virale, fiind distribuite pe rețelele de socializare și de companiile de știri din întreaga lume.
Un cangur trece în salturi pe lângă o casă în flăcări din Lacul Conjola, Australia, în decembrie 2019. Incendiile de vegetație din acel sezon au fost printre cele mai grave pe care le-a văzut vreodată țara, cu aproape trei miliarde de animale ucise sau evacuate.
În ultimele decenii, pe măsură ce dezastrele climatice au devenit mai frecvente și mai intense, imaginile au surprins mai clar urgența situației. O secetă prelungită în nord-estul țării și în zona mai largă a Cornului Africii a creat un deficit de hrană și apă atât pentru animale, cât și pentru comunitățile locale.
Zona, aflată la gura de vărsare a deltei Gangelui, suferă încă de eroziunea accelerată din cauza creșterii nivelului mării. Fenomenul a transformat satele în insule.
În ultimele două decenii, se estimează că viteza de topire a ghețarilor s-a dublat din cauza încălzirii globale.
Din 1970, populațiile de animale sălbatice au scăzut cu 69%, în principal din cauza schimbărilor în utilizarea terenurilor, care au fragmentat habitatele esențiale, dar și din cauza creșterii temperaturilor, care au dus la evenimente de mortalitate în masă, potrivit raportului 2022 Living Planet Report al WWF.
Cuplu a fost fotografiat la Ol Pejeta Conservancy împreună, în același cadru cu Najin, unul dintre ultimii doi rinoceri albi nordici din lume. Fotografia face parte din seria „The Day May Break” a fotografului Nick Brandt, care portretizează oameni și animale afectate de distrugerile de mediu.
Arhipelagul din largul coastelor Ecuadorului este renumit pentru viața sa marină vibrantă și este una dintre cele mai mari zone marine protejate din lume.
Este posibil ca unele dintre ele să fi fost martore directe ale efectelor schimbărilor climatice de la Revoluția Industrială până în prezent.
Citește și:
- FOTO. Charlie Puth confirmă zvonurile despre Selena Gomez. Ce a postat artistul pe Twitter
- Katy Perry și Orlando Bloom renunță la alcool timp de trei luni: „Am făcut un pact cu partenerul meu și vreau să mă las”
- Netflix promovează documentarul lui Lewis Capaldi. De ce apare o fotografie cu Liz Truss pe panoul publicitar
Partenerii noștri