• NASA a dezvăluit noul său habitat de simulare a planetei Marte.
  • Voluntarii vor locui timp de un an în habitatul de simulare a planetei Marte.
  • Aceștia vor testa cum va fi viața în cadrul viitoarelor misiuni.

NASA a pregătit un nou echipament prin care a configurat planeta Marte, scrie Al Jazeera. Patru voluntari vor începe primul experiment în această vară, în timpul căruia NASA intenționează să le monitorizeze sănătatea fizică și mintală pentru a înțelege mai bine rezistența oamenilor la o izolare atât de lungă.

Cu aceste date, NASA va înțelege mai bine „utilizarea resurselor” de către astronauți pe Marte, a declarat Grace Douglas, cercetător principal al experimentelor CHAPEA.

„Putem începe să înțelegem cu adevărat cum îi sprijinim cu ceea ce le oferim, iar acestea vor fi informații foarte importante pentru a lua aceste decizii critice privind resursele”, a declarat ea în cadrul unui tur de presă al habitatului. O astfel de misiune îndepărtată vine cu „limitări foarte stricte ale masei”, a adăugat ea.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Voluntarii vor sta într-o locuință de 160 de metri pătrați denumită Mars Dune Alpha, care include două băi, o fermă verticală pentru cultivarea salatei, o cameră dedicată îngrijirii medicale, o zonă de relaxare și mai multe posturi de lucru.

Mai multe piese de echipament pe care astronauții ar urma să le folosească sunt împrăștiate pe podeaua acoperită cu nisip roșu, inclusiv o stație meteo, o mașină de făcut cărămizi și o mică seră.

Există, de asemenea, o bandă de alergare pe care astronauții vor merge suspendați pentru a simula gravitația mai mică a Planetei Roșii. Habitatul are o altă caracteristică specială: a fost imprimat în 3D.

„Aceasta este una dintre tehnologiile pe care NASA le analizează ca potențial pentru a construi habitate pe alte suprafețe planetare sau lunare”, a declarat Douglas.

NASA se află în primele etape de pregătire a unei misiuni pe Marte, deși agenția se concentrează în cea mai mare parte pe viitoarele misiuni Artemis, care au ca scop întoarcerea oamenilor pe Lună pentru prima dată în jumătate de secol.

Citește și: