• Fiica i-a donat tatălui sau un rinichi, în calitate de donator anonim, fara ca acesta să știe.
  • Fără ca tatăl ei să știe, Delayne Ivanowski și-a petrecut ultimul an lucrând cu centrul de transplant.
  • „Aș face-o din nou și din nou și din nou și din nou dacă asta ar însemna să-i salvez viața și să-l am aici cu mine”, a spus ea.

Când rinichiul lui John Ivanowski a început să cedeze și avea nevoie de un transplant, cel mai probabil donator compatibil era fiica sa, Delayne. Însă Ivanowski nu a vrut să-l accepte.

În timp ce fiica sa nu înțelegea de ce era atât de categoric în a nu-i lua rinichiul, Ivanowski a spus că reticența lui se datora unei pierderi anterioare pe care familia o avusese. „Ea este singurul lucru pe care îl am”, a spus Ivanowski, scrie CBS.

Cu cincisprezece în urmă, fiul lui Ivanowski, Dawson, a murit de cancer, așa că gândul că fiica sa va intra în operație, chiar dacă nu era o operație riscantă, era mai mult decât putea suporta.
Din fericire, un donator a apărut – un donator viu anonim care, de asemenea, se întâmpla să locuiască în subsolul său.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Fără ca tatăl ei să știe, Delayne Ivanowski și-a petrecut ultimul an lucrând cu centrul de transplant de la Spitalul Barnes Jewish din St. Louis. Ea și-a făcut testele și a parcurs protocoalele pentru a se pregăti pentru donare, fară să-i spună tatălui până în ultimul moment.

Când a aflat ce făcuse fiica sa, Ivanowski a spus că nu a știut ce să simtă.

„Am început să plâng”, a spus el, adăugând că a fost „greu să procesez totul”.
Mânia și recunoștința nu s-au împletit niciodată așa cum au fost în acel moment, a explicat Ivanowski, dar, pe măsură ce timpul a trecut, recunoștința a depășit de mult furia.

Delayne Ivanowski a spus că se bucură doar că a reușit să-și salveze tatăl.

„Aș face-o din nou și din nou și din nou și din nou dacă asta ar însemna să-i salvez viața și să-l am aici cu mine”, a spus ea.

Citește și