• Macron a promulgat la sfârșitul săptămânii trecute o lege privind creșterea vârstei de pensionare.
  • Grupul de 200 până la 300 de protestatari a ocupat pentru scurt timp holul Euronext.
  • Sondajele de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor se opune reformei.

Un grup de protestatari a intrat joi în birourile operatorului bursier Euronext din cartierul de afaceri La Defense din Paris, afirmând că marile companii trebuie să plătească pentru a finanța pensiile, ca parte a unor proteste mai ample împotriva unei creșteri nepopulare a vârstei de pensionare, scrie Reuters.

Ni se spune că nu există bani pentru a finanța pensiile”, a declarat Fabien Villedieu, sindicalist la Sud-Rail. Dar nu este nevoie să luăm banii din buzunarele lucrătorilor, există bani în buzunarele miliardarilor.”

Fluturând steaguri sindicale, grupul de 200 până la 300 de protestatari a ocupat pentru scurt timp holul Euronext, cuprins de fum roșu de la rachete de semnalizare, și a scandat cuvinte populare printre protestatarii împotriva pensiilor: Suntem aici, suntem aici, chiar dacă Macron nu vrea, suntem aici”.
La începutul acestei luni, scene similare au avut loc la birourile din Paris ale Blackrock.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Macron a promulgat la sfârșitul săptămânii trecute o lege privind creșterea vârstei de pensionare, ceea ce înseamnă că cetățenii trebuie să lucreze cu doi ani mai mult, până la 64 de ani, înainte de a primi pensia de stat. aceasta a avut loc după trei luni de proteste care au mobilizat mulțimi uriașe și care, uneori, au devenit violente. Sondajele de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor se opune reformei.

Citește și