• Milioane de persoane au folosit ChatGPT de când a fost lansat în noiembrie 2022.
  • Microsoft a cheltuit miliarde de dolari pentru el și a fost adăugat la Bing luna trecută.
  • Acesta a precizat că politica sa de confidențialitate este acum accesibilă persoanelor înainte de a se înregistra pentru ChatGPT.

Accesul la chatbotul ChatGPT a fost restabilit în Italia, scrie BBC. Acesta a fost interzis de autoritatea italiană pentru protecția datelor la începutul lunii aprilie din cauza unor probleme legate de confidențialitate.

Producătorul acestuia, OpenAI, care este susținut de Microsoft, a declarat că a reușit să abordeze sau să clarifice” problemele ridicate. Acesta a precizat că politica sa de confidențialitate este acum accesibilă persoanelor înainte de a se înregistra pentru ChatGPT și că există un nou instrument pentru a verifica vârsta utilizatorilor.

Autoritatea italiană de protecție a datelor, cunoscută și sub numele de Garante, a restricționat temporar chatbotul și a lansat o investigație cu privire la presupusa încălcare a legii de către aplicația de inteligență artificială. Întrucât Garante a acuzat OpenAI că nu a verificat vârsta utilizatorilor ChatGPT, care se presupune că ar trebui să aibă cel puțin 13 ani, OpenAI a declarat că va oferi un instrument pentru a verifica vârsta utilizatorilor din Italia la înscriere.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

OpenAI a explicat că va oferi, de asemenea, un nou formular pentru ca utilizatorii din Uniunea Europeană să își exercite dreptul de a se opune utilizării de către aceasta a datelor cu caracter personal pentru a-și antrena modelele.

Autoritatea italiană de reglementare a declarat pentru BBC că a salutat măsurile implementate de OpenAI”, dar a cerut și mai multă conformitate. În special, a spus purtătorul de cuvânt, în jurul implementării unui sistem de verificare a vârstei și planificării și desfășurării unei campanii de informare a italienilor despre ceea ce s-a întâmplat, precum și despre dreptul lor de a se opune prelucrării datelor lor personale pentru antrenarea algoritmilor”.

Garante a precizat că își va continua activitățile de investigare privind OpenAI, de asemenea, sub umbrela grupului de lucru ad-hoc care a fost înființat de către Comitetul european pentru protecția datelor”. Un purtător de cuvânt al OpenAI a declarat că apreciază colaborarea Garante și că va continua discuțiile constructive în curs.

Milioane de persoane au folosit ChatGPT de când a fost lansat în noiembrie 2022. Acesta poate răspunde la întrebări folosind un limbaj natural, asemănător celui uman și poate, de asemenea, să imite alte stiluri de scriere. Microsoft a cheltuit miliarde de dolari pentru el și a fost adăugat la Bing luna trecută. De asemenea, a declarat că va încorpora o versiune a tehnologiei în aplicațiile sale Office, inclusiv Word, Excel, Powerpoint și Outlook.

Citește și