• Donald Trump este implicat într-un proces civil intentat împotriva sa de scriitoarea E Jean Carroll.
  • Aceasta susține că fostul președinte a violat-o într-un magazin în primăvara anului 1996.
  • În depoziția sa anterioară, Trump a considerat că versiunea lui Carroll nu este altceva decât o minciună dezgustătoare.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a respins ultima sa șansă de a depune mărturie într-un proces civil, inițiat după o acuzație de viol formulată de scriitoarea E Jean Carroll, scrie India Today. În procesul său, Carroll a declarat că Trump a violat-o într-o cabină de probă din magazinul Bergdorf Goodman din New York în primăvara anului 1996 și că ulterior a defăimat-o pe rețelele de socializare catalogând acuzațiile sale drept o farsă și o minciună”.

Trump a primit un termen limită până duminică, la ora 17.00, pentru a-și trimite cererea de a depune mărturie în procesul civil din New York, dar nu a fost depus nimic. În timp ce Carroll depune mărturie de mai multe zile reiterându-și afirmațiile pe care le-a făcut publice pentru prima dată prin intermediul memoriilor sale în 2019, Trump nu s-a prezentat nici măcar o dată în timpul procesului de două săptămâni desfășurat la un tribunal din Manhattan.

De asemenea, judecătorii au vizionat o lungă depoziție video a lui Donald Trump în care a negat cu vehemență acuzațiile de viol. El a spus chiar că nu a cunoscut-o niciodată cu adevărat”. În înregistrarea video a depoziției sale, fostul președinte a mai spus că Carroll nu era genul lui”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Ea nu este genul meu și asta este 100% adevărat”, spusese Trump. Joi, Carroll a renunțat la cazul ei, iar avocatul lui Trump, Joe Tacopina, a renunțat imediat și la cazul apărării. Niciun martor nu a fost chemat și nici Trump nu a cerut timp suplimentar pentru a delibera asupra mărturiilor. Carroll, în vârstă de 79 de ani, a declarat, în boxa martorilor, că Trump a violat-o în primăvara anului 1996, după ce s-au întâlnit la intrarea unui magazin din Manhattan, Bergdorf Goodman. Ea a susținut că, după o scurtă întâlnire și o ieșire de amor, Trump a influențat-o să îl ajute să cumpere pentru o altă femeie și au ajuns în secțiunea de lenjerie intimă a magazinului.

Ea și-a mai amintit că fostul președinte a însoțit-o chiar și într-o cabină de probă, unde a devenit violent și chiar a trântit-o de un perete. Ea a declarat în instanță că a fugit din magazin după ce l-a îngenuncheat pe Trump pentru că a violat-o.

Citește și