• Juriul îl consideră pe Donald Trump vinovat de abuz sexual și defăimare în cazul E. Jean Carroll.
  • Juriul format din nouă membri ai tribunalului federal din Manhattan a acordat 5 milioane de dolari în daune compensatorii și punitive.
  • Carroll, în vârstă de 79 de ani, a declarat în timpul procesului civil că Trump, în vârstă de 76 de ani, a violat-o într-un vestiar.

Jurații au decis marți că Donald Trump a abuzat-o sexual pe scriitoarea de reviste E. Jean Carroll în anii 1990 și apoi a defăimat-o catalogând-o drept mincinoasă, au decis marți jurații, care i-au acordat daune de 5 milioane de dolari. Fostul președinte american, aflat în campanie pentru a recâștiga Casa Albă în 2024, va face apel, a declarat purtătorul său de cuvânt Steven Cheung. Trump nu va trebui să plătească atât timp cât cazul se află în apel, scrie Reuters.

Carroll, în vârstă de 79 de ani, a declarat în timpul procesului civil că Trump, în vârstă de 76 de ani, a violat-o într-un vestiar al magazinului Bergdorf Goodman din Manhattan în 1995 sau 1996, apoi i-a afectat reputația scriind într-o postare din 2022 pe platforma sa Truth Social că afirmațiile ei sunt o „escrocherie completă”, „o farsă” și „o minciună”.

Carroll s-a ținut de mână cu avocații ei în timp ce a fost citit verdictul. Ea a părăsit tribunalul împreună cu avocata sa Roberta Kaplan, zâmbind și purtând ochelari de soare, și a intrat într-o mașină fără să vorbească cu reporterii.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Juriul format din nouă membri ai tribunalului federal din Manhattan a acordat 5 milioane de dolari în daune compensatorii și punitive. Deși constatarea abuzului sexual a fost suficientă pentru a stabili răspunderea lui Trump pentru agresiune, juriul nu a constatat că acesta a violat-o.

Trump a fost absent pe toată durata procesului care a început pe 25 aprilie. Într-o postare pe platforma sa Truth Social, Trump a calificat verdictul drept o „rușine” și a spus: „Nu am absolut nicio idee despre cine este această femeie”.

Citește și