• Ucraina se află de câteva săptămâni în Top 4 cu piesa Heart of Steel a duo-ului Tvorchi.
  • Organizatorii au preferat Marea Britanie din cauza incertitudinilor legate de conflict.
  • Prestația lor în cea de-a doua semifinală de joi seară ar putea zgudui din nou lucrurile.

Va fi Ucraina din nou favorizată de Europa? La un an după ce a câștigat Eurovision 2022, țara lovită de invazia rusă se află de câteva săptămâni în Top 4 cu piesa Heart of Steel a duo-ului Tvorchi. Întrebarea este dacă, la 15 luni de la începutul conflictului în curs de desfășurare, țara lui Zelensky ar putea obține o dublă în finala din 13 mai de la Liverpool, scrie BFMTV.

Umbra războiului planează asupra acestei a 67-a ediții, care ar fi trebuit să fie găzduită de Kiev după victoria sa din 2022. Organizatorii au preferat Marea Britanie din cauza incertitudinilor legate de conflict, dar, așa cum a anunțat Liverpool, Ucraina va fi în centrul festivităților. Iar Tvorchi se află de luni de zile pe locul al treilea în clasamentul pariorilor – nu fără a fi retrogradat pentru scurt timp pe locul al patrulea de către candidatul francez La Zarra.


Prestația lor în cea de-a doua semifinală de joi seară ar putea zgudui din nou lucrurile. Și nu riscă să o facă, deoarece prestația lor nu va fi supusă la vot: în calitate de câștigătoare a ediției precedente, Ucraina este calificată automat în finală.

Recomandări

CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
CE E MAREA EXTENUARE
TELEGRAM SAU SIGNAL?

Citește și: