• Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume.
  • Luna mai este una dintre cele mai profitabile din istorie pentru Musk.
  • Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de acţiunile Tesla. 

Elon Musk și-a recâștigat poziția de cea mai bogată persoană din lume. Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de Bloomberg Billionaires, care a estimat că valoarea netă a directorului general al Tesla este acum de aproximativ 192 de miliarde de dolari, comparativ cu cea a directorului general al LVMH, Bernard Arnault, care este de 187 de miliarde de dolari, scrie CNN.

Cei doi centimiliardari, un termen folosit pentru a se referi la persoanele cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, au fost luni la egalitate pentru primul loc. În această săptămână, averea lui Arnault a scăzut după o scădere a acțiunilor LVMH miercuri, potrivit calculelor Bloomberg.

Arnault l-a depășit pe Musk în decembrie deoarece averea sa a crescut datorită unui boom al vânzărilor de produse de lux care a contribuit la creșterea prețului acțiunilor LVMH. LVMH, unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, găzduiește mărci precum Louis Vuitton, Dior și Celine.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Între timp, Musk s-a bucurat de o ascensiune pe listele bogaților lumii în ultimii ani, întrucât averea sa este direct legată de cea a producătorului de automobile electrice Tesla. Cea mai mare avere a sa este reprezentată de acțiunile companiei, din care deține aproximativ 13%, potrivit Bloomberg.

În afară de Tesla, Musk este și CEO al SpaceX, firma de explorare spațială, și proprietarul rețelei de socializare Twitter. Acțiunile LVMH au crescut cu 19,7% în acest an, în timp ce cele ale Tesla au crescut cu 65,6% până în prezent.

Citește și