• Agenția Spațială Europeană va transmite imagini în direct cu ocazia aniversării de 20 de ani a sondei spațiale Mars Express.
  • Agenția Spațială Europeană va transmite un flux de imagini noi la fiecare 50 de secunde din live.
  • Agenția Spatială Europeană va intra în direct vineri, 2 iunie, începând cu ora 19:00.

Agenția Spațială Europeană este pe cale să ofere publicului iubitor de spațiu o experiență unică. Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea sondei spațiale Mars Express, ESA v-a transmite imagini în direct de pe Marte, scrie International Business Times.

Imaginile vor fi transmise live de Camere de Monitorizare Vizuală de la bordul sondei spațiale Mars Express. Sonda a fost lansată pe data de 2 iunie 2003 și a ajuns pe Marte în luna decembrie a aceluiași an. A avut o misiune complexă, aceea de a cerceta Planeta Roșie dar și lunile sale, Phobos și Deimos.

Agenția Spațială Europeană va transmite imaginile prin intermediul platformei Youtube.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Agenția Spațială Europeană a declarat că nu va fi la fel ca orice transmisiune în direct deoarece sonda spațială se află la o distanță foarte mare de Marte. Va dura aproximativ 18 minute din momentul în care imaginile luate de pe Planeta Roșie și vor fi difuzate pe micile ecrane.

Fiind o încercare unică, există riscuri de variații în timpi de călătorie, dar este cea mai apropiată imagine pe care o poate oferi sonda în prezent. Marte este a patra planetă din apropierea soarelui și penultima ca mărime din Sistemul Solar, aceasta poartă numele zeului roman al războiului și este adesea recunoscută drept Planeta Roșie.

Citește și: