• Arnold Schwarzenegger a declarat că se vede „clar” câștigând alegerile prezidențiale din SUA – dacă ar putea candida.
  • Actorul de origine austriacă nu este eligibil pentru funcția președinte deoarece nu este „cetățean născut în SUA”.
  • În 2021, Schwarzanegger l-a numit pe Donald Trump „cel mai rău președinte din toate timpurile”.

Arnold Schwarzenegger a declarat că se vede „clar” câștigând alegerile prezidențiale din SUA – dacă ar putea candida. Actorul de origine austriacă nu este eligibil pentru funcția de președinte deoarece nu este „cetățean născut în SUA”. Schwarzenegger a emigrat în SUA în 1968 și a devenit cetățean american în 1983, scrie The Independent.

Schwarzenegger, care a avut două mandate de guvernator al Californiei, a vorbit despre ambițiile sale politice într-un nou interviu în cadrul emisiunii „Who’s Talking to Chris Wallace?”.

Într-un clip pentru revista People, actorul de 75 de ani spune că ar fi candidat la funcția de președinte al SUA, dacă legea ar fi fost alta.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Vreau să spun, cred că terenul era larg deschis în 2016. Și cred că terenul este deschis și acum. Chiar nu există o persoană care să îi poată aduce pe toți laolaltă”, spune Schwarzenegger.

Schwarzenegger cred că ar câștiga alegerile

Gazda Chris Wallace l-a întrebat pe actor dacă ar candida la președinție în 2024, dacă ar fi posibil, la care acesta a răspuns: „Văd atât de clar cum aș putea câștiga acele alegeri”.

Starul din Terminator a câștigat cursa pentru postul de guvernator în California în 2003 și 2006. El a fost cel de-al 38-lea guvernator al Californiei din 2003 până în 2011.

În 2021, Schwarzanegger l-a numit pe Donald Trump „cel mai rău președinte din toate timpurile”.

În documentarul Arnold, lansat recent pe Netflix, actorul a susținut că aproape a schimbat cea mai faimoasă replică a lui Terminator.

Citește și