• ANM a emis o avertizare de cod roșu, pentru județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara.
  • Avertizarea începe de vineri, 16 iunie, ora 12, și până sâmbătă, 17 iunie, ora 12.
  • Într-un interval scurt de timp, cantitățile de apă vor ajunge la 50-70 l/mp și în unele zone pot depăși chiar 80 l/mp, ca rezultat al acumulării.

ANM a emis o avertizare de cod roșu, pentru județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, începând de vineri, 16 iunie, ora 12, și până sâmbătă, 17 iunie, ora 12.

Într-un interval scurt de timp, cantitățile de apă vor ajunge la 50-70 l/mp și în unele zone pot depăși chiar 80 l/mp, ca rezultat al acumulării.

Vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindina, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei sau ceață, vor prezenta un grad de intensitate foarte mare, spune ANM.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

ANM a emis, de asemenea, o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă în intervalul 16 iunie, ora 10, până la 17 iunie, ora 12.

Astfel, în jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări scurte de vânt și, izolat, vijelii și grindină. Într-un interval scurt de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 30-40 l/mp, iar izolat se pot depăși 50 l/mp.

Citește și