• Mick Ryan, general-maior în retragere în armata australiană, a declarat că revolta lui Prigojin va avea impact pe termen scurt, mediu și lung” asupra războiului din Ucraina.
  • Autoritatea lui Putin a fost contestată în mod deschis și nu a ieșit foarte bine”, a spus Ryan.
  • Prigojin a fost exilat în Belarus după ce a organizat lovitura de stat.

Deși Evgheni Prigojin nu a preluat controlul în tentativa sa de revoltă împotriva armatei ruse, revolta care subminează puterea lui Vladimir Putin ar putea însemna începutul sfârșitului pentru liderul rus.

Mick Ryan, general-maior în retragere în armata australiană și membru al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, a declarat pentru Insider că revolta lui Prigojin va avea impact pe termen scurt, mediu și lung” asupra războiului din Ucraina, precum și asupra stabilității Rusiei în viitor.

Autoritatea lui Putin a fost contestată în mod deschis și nu a ieșit foarte bine”, a spus Ryan, sugerând că scăderea încrederii în liderul rus ar putea scădea moralul trupelor rusești invadatoare și ar putea fi folosită de ucraineni pentru a exploata slăbiciunile interne apărute din cauza luptelor interne.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

În timp ce următorii pași ai lui Putin rămân necunoscuți, a spus Ryan, undeva, când ne uităm la căderea lui Putin, undeva, când ne uităm la căderea lui Putin, aici a început totul”, reluând analiza politologului Mark Galeotti, care a scris într-un eseu pentru The Times of London că sfârșitul jocului pentru Putin a început.

Poate că Putin vorbește dur acum, dar eșecul său de a acționa în timp util pentru a-l controla pe Prigozhin (sau de a-i înlătura pe Șoigu și Gerasimov) a fost cel care a dus la această criză”, a scris Galeotti. Putin pare a avea șanse să dezamorseze sau să învingă această provocare specifică, dar va încasa totuși ceea ce pe termen lung se poate dovedi a fi o rană mortală.”

Prigojin, în ciuda faptului că a fost exilat în Belarus după ce a organizat lovitura de stat, probabil că nici el nu mai are mult timp pentru această lume, a adăugat Ryan. Putin este un individ destul de răzbunător. Părerea mea este că Prigojin probabil nu ar trebui să rezerve cazare într-un azil de bătrâni, știți”, a declarat Ryan pentru Insider. Cred că zilele sale – în funcție de probabilități – sunt probabil limitate”.

Citește și