• Peste 160 de directori ai unor companii precum Renault şi Meta au semnat o scrisoare deschisă în care critică legislaţia propusă de UE pentru reglementarea inteligenţei artificiale.
  • Directorii marilor companii atrag atenția că reglementările UE amenință competitivitatea în domeniul inteligenței artificiale.
  • Potrivit acordului convenit de eurodeputaţi, sisteme ca ChatGPT vor trebui să dezvăluie conţinutul generat de A.I., să identifice aşa-numitele imagini deep-fake față de cele reale şi să asigure măsuri de siguranţă împotriva conţinutului ilegal.

Legislația propusă a UE privind inteligența artificială ar pune în pericol competitivitatea și suveranitatea tehnologică a Europei, potrivit unei scrisori deschise semnate de peste 160 de directori ai companiilor de la Renault, scrie Reuters.

Sursă: Reuters

Printre semnatarii petiției trecute se numără Elon Musk, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, și Geoffrey Hinton și Yoshua Bengio. Yann LeCun, care lucrează la Meta, contesta reglementările UE. Alți semnatari au inclus directori dintr-un set divers de companii, cum ar fi compania spaniolă de telecomunicații Cellnex, compania franceză de software, Mirakl și banca germană de investiții, Berenberg. Companiile respective, împreună cu Renault și Meta, nu au răspuns imediat solicitărilor.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Ne propunem în principal versiunea Parlamentului European pentru că au decis să treacă de la o abordare bazată pe risc la o abordare bazată pe tehnologie, care nu era în textul inițial”, a declarat Cedric O, fost ministru digital al Franței și unul dintre cei trei organizatori ai scrisoarea. Acesta, împreună cu Jeannette zu Fürstenberg, partener fondator al La Famiglia VC, și René Obermann, președintele Airbus, au organizat cererea scrisă.

Scrisoarea deschisă avertizează că, în conformitate cu normele UE propuse, tehnologiile precum inteligența artificială generativă vor deveni puternic reglementate, iar companiile care dezvoltă astfel de sisteme se vor confrunta cu costuri mari și riscuri disproporționate de răspundere. O astfel de reglementare ar putea conduce la mutarea activităților în străinătate și la retragerea capitalului investitorilor AI.

Citește și

Emmanuel Macron face celulă de criză pentru proteste: „Nimic nu justifică violența”

Inflația din zona euro scade la 5,5%. Care este situația în România

Festivalurile de jazz răsună weekendul acesta în toată țara. București, Cluj și Timișoara te așteptă cu artiști internaționali