• Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care a condus luna trecută o rebeliune de scurtă durată, s-ar afla în Rusia.
  • Afirmațiile au fost făcute de liderul Belarusului, Alexander Lukașenko.
  • Prigojin a fost exilat în Belarus după revolta Wagner de luna trecută.

Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că Evgheni Prigojin, liderul Wagner, se află în Sankt Petersburg, Rusia, scrie CNN. Prigojin a fost exilat în Belarus după revolta de scurtă durată a grupului Wagner de luna trecută.

Lukașenko: Prigojin nu se mai află în Belarus, s-a întors la Sankt Petersburg

O agenție de știri din Belarus citează aceste informații. Întrebat despre locul unde se află Prigojin și Wagner, Lukașenko a declarat presei:

Din câte am fost informat, luptătorii se află în taberele lor. În ceea ce-l privește pe Prigojin, el se află în Sankt Petersburg. Nu se mai află pe teritoriul Belarusului. „Nu văd absolut niciun risc în legătură cu desfășurarea PMC Wagner”, a declarat acesta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

De asemenea, el a sugerat că Prigojin s-ar putea afla la Moscova în loc de Sankt Petersburg, spunând: „În ceea ce îl privește pe Evgheni Prigojin, el se află la Sankt Petersburg. Unde se află în această dimineață? Poate că s-a dus la Moscova dimineața”.

Locul unde se află Prigojin a rămas un mister din momentul în care a fost văzut în sudul Rusiei în timpul revoltei. Lukașenko a ajutat la medierea conflictului.

Citește și