• Coreea de Nord condamnă planul SUA de a aduce un submarin cu rachete nucleare în apele din apropierea peninsulei coreene.
  • Phenian a acuzat, de asemenea, avioanele de spionaj americane că îi încalcă spațiul aerian și avertizează că astfel de aparate pot fi doborâte.
  • Ministerului nord-coreean al Apărării: Washingtonul ar introduce arme nucleare strategice americane în peninsula coreeană pentru prima dată din 1981.

Coreea de Nord condamnă planul SUA de a aduce un submarin cu rachete nucleare în apele din apropierea peninsulei coreene, avertizând că această acțiune ar putea provoca un conflict atomic devastator, scrie Al Jazeera.

Într-o declarație transmisă luni de Agenția Centrală de Presă Coreeană, un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean al Apărării a declarat că Washingtonul ar introduce arme nucleare strategice americane în peninsula coreeană pentru prima dată din 1981.

„Aceasta este o situație foarte periculoasă, deoarece va aduce tensiunea militară regională într-o stare mai critică și poate incita cea mai gravă criză de conflict nuclear în practică”, a declarat purtătorul de cuvânt anonim.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Phenianul a susţinut că avioane americane au încălcat recent spaţiul aerian nord-coreean, în apropiere de coasta de est, potrivit unui purtător de cuvânt.

„Planul SUA este un șantaj nuclear flagrant împotriva Coreei de Nord, precum și a țărilor din regiune și reprezintă o amenințare gravă la adresa păcii”, a declarat KCNA.

Citește și