• FTC a deschis o anchetă și acuză OpenAI că încălcă legea privind protecția consumatorilor.
  • Dacă FTC constată că o companie încalcă legile atunci poate cere amenzi.
  • FTC a solicitat companiei detalii despre produsele sale și despre cum le promovează.

Comisia Federală pentru Comerț a deschis o anchetă asupra OpenAI. Companie este acuzată că ar fi încălcat legile privind protecția consumatorilor prin expunerea datelor.

Potrivit Washington Post, FTC a trimis companiei din San Francisco o cerere de 20 de pagini, pentru înregistrări despre modul în care abordează riscurile legate de modelele sale de AI. Dacă FTC constată că o companie încalcă legile privind protecția consumatorilor, poate percepe amenzi, poate pune o afacere în baza unui decret de consimțământ și poate dicta modul în care compania gestionează datele. FTC este ca un polițist al Silicon Valley, al guvernului federal. A adus amenzi mari pentru Meta, Amazon Twitter pentru presupuse încălcări ale legilor privind protecția consumatorilor.

FTC a solicitat companiei detalii despre produsele sale și despre modul în care le promovează. Detalii despre politicile și procedurile pe care OpenAI le ia înainte de a lansa publicului un produs nou. A solicitat OpenAI să descrie modul în care își perfecționează modelele, atunci când acestea nu știu răspunsul la o întrebare.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Președintele FTC, Lina Khan, este foarte probabil să se confrunte cu o audiere joi în fața Comitetului judiciar al Camerei, unde parlamentarii republicani sunt așteptați să analizeze dosarul de executare și să dea un verdict dacă a gestionat greșit sau nu agenția. Khan avea un plan de a reintra în Silicon Valley, dar a suferit pierderi în instanță. Marți, un judecător federal a respins încercarea FTC de a bloca acordul Microsoft de 69 miliarde de dolari, pentru a cumpăra compania de jocuri video Activision.

Citește și: