• „Rusia a trimis luptători din grupul paramilitar rus Wagner în Belarus, cu scopul de a destabiliza flancul estic al NATO”, spune premierul Poloniei.
  • Guvernul de la Varşovia a suplimentat, în ultimele săptămâni, prezenţa forţelor de securitate la frontiera cu Belarus.
  • Miercuri, Polonia a protestat față de presupusa incursiune a unor elicoptere belaruse în spațiul aerian polonez. Belarusul neagă aceste acuzații.

„Rusia a trimis luptători din Grupul paramilitar rus Wagner în Belarus, cu scopul de a destabiliza flancul estic al NATO”, spune premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki. Premierul a subliniat că autoritățile poloneze au contracarat diverse „atacuri hibride” în ultimii ani.

În cadrul unei întâlniri cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, în zona Suwalki apropiată de frontiera cu Belarus, Morawiecki a spus că Grupul Wagner ar putea să comită „acte de sabotaj”. „Astăzi, încercăm să reconfigurăm prezenţa de-a lungul frontierelor, prin suplimentarea forţelor militare”, a subliniat premierul Poloniei.

Guvernul de la Varşovia a suplimentat, în ultimele săptămâni, prezenţa forţelor de securitate la frontiera cu Belarus, de teama acţiunilor Grupului Wagner, care a transferat între 3.000 şi 10.000 de membri în această ţară şi efectuează antrenamente cu trupele belaruse, scrie Mediafax.

Recomandări

ROMÂNIA SE DUELEAZĂ CU SLOVACIA
U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
CE VEZI AZI? COLECȚII COUTURE LA PARIS
CUM ÎȘI CRESC AVERILE MILIARDARII?
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
UNTOLD URCĂ PE PODIUM

Miercuri, Polonia a protestat față de presupusa incursiune a unor elicoptere belaruse în spațiul aerian polonez. Belarusul neagă aceste acuzații.

Citește și: