• Un oficial de rang înalt al NATO și-a cerut scuze public, după ce a declarat că Ucraina ar putea ceda teritorii Rusiei în schimbul aderării la NATO și a încetării războiului.
  • Astăzi, la o conferință de presă la Oslo, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus că doar Ucraina decide când se vor pune condițiile pentru negocieri și ce soluții acceptă.
  • „NATO va sprijini Ucraina până când va câștiga războiul”, a mai spus Stoltenberg.

Un oficial de rang înalt al NATO și-a cerut scuze public, după ce a declarat că Ucraina ar putea ceda teritorii Rusiei în schimbul aderării la NATO și a încetării războiului. Stian Jenssen, șeful de cabinet al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru un ziar norvegian că nu ar fi trebuit să se exprime atât de simplist. Comentariile sale inițiale au stârnit reacții din partea Kievului, scrie The Guardian.

Astăzi, la o conferință de presă la Oslo, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus că doar Ucraina decide când se vor pune condițiile pentru negocieri și ce soluții acceptă.

„NATO va sprijini Ucraina până când va câștiga războiul”, a răspuns Stoltenberg la o întrebare despre posibilele concesii teritoriale ale Kievului pentru a pune capăt conflictului și posibila aderare a țării la NATO.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE

NATO nu a sesizat nicio modificare a forțelor nucleare ale Rusiei, iar alianța occidentală nu a văzut niciun motiv pentru a-și reconsidera propria strategie, a declarat joi, a mai declarat șeful NATO.

Citește și: