• Englezii lansează o carte pentru copii despre bulimia Prințesei Diana.
  • Autorii vor să-i învețe pe copii despre cum să identifice bulimia.
  • 110.000 de copii cu vârste între 5-10 ani suferă de bulimie în UK.

Adunați-vă, copii – în jurul lui Lady D. La 27 de ani de la moartea prințesei Diana, englezii lansează în noiembrie o carte pentru copii în care arată lupta prințesei de Wales cu bulimia, boală de care a început să sufere după ce a aflat că „inima soțului ei era dată altcuiva”.

Autorii cărții vor să se folosească de experiența prințesei Diana ca să-i învețe pe copii să ceară ajutorul atunci când au probleme și să știe cum să identifice simptomele bolii înainte de a fi diagnosticați cu ea.

În prezent, peste 100 de mii de copii cu vârste între 5 și 10 ani suferă de bulimie în Anglia.

Recomandări

CÂT STAI? E TREABA MEA!
NOAPTE GREA ÎN BUCUREȘTI
HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM?
APPLE FACE DIFERENȚE ÎNTRE ANGAJAȚI?
CE PROMITE TRUMP
BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI

Doru Pușcașu e muzician și membru al trupei Om la Lună, dar e și părinte. Spune că inițiativa nu rea: „Mi se pare în regulă, deși am copii mici, să le vorbesc despre bulimie. Poate unele sunt duse la extrem, dar cred că e bine ca cei mici să înțeleagă că există boli, dar și tratamente”.

„Lumea nu mai este doar în interiorul familiei tale sau a bulei tale protectoare. Cred că o să mai dureze o generație în care să se mai regleze părinții cu copiii, informația cu non-informația. Cu siguranță, o să mai durează până o să găsim echilibrul, ca părinți și ca oameni”, a spus Doru Pușcașu, la ȘTIU, pe Alpeh News.

Citește și