• Rusia exploatează lacunele din regimul de sancțiuni al Occidentului pentru a importa tehnologie americană.
  • Oficialii, experții și rapoartele mass-media au prezentat rutele pe care Rusia le folosește pentru a importa tehnologia interzisă sau restricționată.
  • Sancțiunile americane includ o interdicție privind vânzarea de tehnologie care ar putea fi folosită de Rusia pentru a construi arme.

Rusia exploatează lacunele din regimul de sancțiuni al Occidentului pentru a importa tehnologie americană prin statele vecine, comercianții online și o rețea de companii false.

Oficialii, experții și rapoartele mass-media au prezentat rutele pe care Rusia le folosește pentru a importa tehnologia interzisă sau restricționată. Aceasta a permis Kremlinului să mențină o aprovizionare constantă cu rachete pentru a devasta orașele și infrastructura Ucrainei. Marțea trecută, oficialii ucraineni au declarat că rachetele de croazieră rusești K-100 folosite în recentele atacuri au fost construite în 2023, folosind peste 30 de componente străine, ceea ce înseamnă că sancțiunile occidentale nu prea funcționează.

Sancțiunile americane includ o interdicție privind vânzarea de tehnologie care ar putea fi folosită de Rusia pentru a construi arme. Industria de armament a Rusiei a depins mult timp de tehnologia americană a microcipurilor pentru componente de armament, cum ar fi sistemele de navigație pentru rachete cu rază lungă de acțiune, precum și pentru drone și avioane.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Importurile de semiconductori în Rusia au crescut de la 1,8 miliarde de dolari în 2021 la 2,5 miliarde de dolari în 2022. Pentru a obține piesele, Ministerul rus al Apărării a înființat o rețea de companii false, adesea înregistrate în țări precum Kazahstan și Armenia, a declarat un expert în domeniu. Companiile obțin apoi tehnologie americană în vrac prin intermediul unor comercianți terți și o transportă înapoi în Rusia.

Citește și: