- Seara de 30 august este dedicată celei mai mari Luni de anul acesta.
- Astroshow-ul are acces liber pentru toți participanții și este organizat de către Promenada Mall.
- Vor fi disponibile un total de 4 telescoape, dintre care cel mai mare telescop portabil din București, cu oglinda de 400mm.
Seara de 30 august este dedicată Celei Mai Mari Luni de anul acesta: luna plină la Perigeu, când orbita lunii este cea mai apropiată de Pământ în același timp cu perioada lunii pline.
Evenimentul, intitulat Astroshow, „are acces liber pentru toți participanții și este organizat de către Promenada Mall. Doritorii și entuziaștii de astronomie pot vedea corpul ceresc prin intermediul telescoapelor puse la dispoziție„ spune Cătălin Beldea, organizatorul evenimentului, la ȘTIU, pe Aleph News.
Advertisment
”Să sperăm că și vremea va ține cu noi. Răsare o lună…cea mai mare lună din an. Această lună pare mai mare, tocmai pentru că este mai aproape de pământ. Acest fenomen se numește ‘iluzia Lunii’”, a mai spus Cătălin Beldea.
Programul complet al serii Astroshow:
Recomandări
19:30 | Strângere în zona fântânii pentru o lecție de stiință super distractivă cu Profesorii Trăsniți!
20:00 – 20:50 | Profesorii Trăsniți au pregătit jocuri interactive de-a știința cu publicul de toate vârstele.
20:00 – 21:30| Atelier de astronomie cu Adina Soare.
20:50 – 21:50 | Prezentare pe scenă Cătălin Beldea (vânătorul de eclipse) și invitații săi speciali:
- Cătălin Beldea, gazda evenimentului, va vorbi despre planetele mari din Sistemul Solar, turism spațial spre sateliții acestor planete și va explica pe înțelesul tuturor ce înseamnă Super-Luna-Albastră. De asemenea, va explica ce anume se va vedea prin telescoapele Astroshow din această seară.
- Prezentarea se va încheia cu Q&A, iar cele mai bune întrebări vor fi premiate.
21:50 – 23:30| Observații astronomice prin telescoape profesionale (vom avea un total de 4 telescoape, dintre care cel mai mare telescop portabil din București – cu oglinda de 400mm). Prin telescopul “Monstrul”, cu oglinda de 400mm vom observa obiecte cerști mai greu observabile din oraș cu telescoape mici, așa numitele obiecte Deep-Sky.
Citește și:
- Proporția de energie electrică produsă din surse fosile a atins minimul istoric în UE. Câtă energie regenerabilă a produs România
- VIDEO. Untold și Armin Van Buuren doboară recorduri mondiale în Dubai. Videoclipul de pe Burj Khalifa a ajuns la peste 1 milion de vizualizări pe YouTube
- Îți preiau roboții sarcinile de acasă? Vancouver dezvoltă un robot umanoid Phoenix care poate face treburi gospodărești
Partenerii noștri