• România este judecată la Comisia de Disciplină UEFA din cauza fanilor. Fanii naționalei au scandat „Kosovo e Serbia!”.
  •  Meciul România – Kosovo a fost întrerupt timp de 49 de minute.
  • Fanii lui Partizan Belgrad le-au mulțumit suporterilor români. „Vă mulțumesc, fraților”, au spus ei.

Naționala este judecată și pentru comportament rasist de către UEFA, după ce o parte a galeriei române a afișat sloganul „Kosovo este Serbia” la meciul României cu Kosovo de marți din calificările pentru Euro. UEFA e deranjată și de mesajul „Basarabia e România.

Galeria lui Partizan Belgrad, care a răspuns în limba română la un meci al echipei de baschet, spune „Vă mulțumim, fraților!” Și croații sunt judecați de UEFA. Ei au afisat la meciul cu Letonia logo-ul unei grupări fasciste din Al Doilea Război Mondial, „Ustașe”.

Meciul România- Kosovo a fost întrerupt pentru 40 de minute după ce suporterii români au afişat în prima repriză bannerul Kosovo este Serbia”. Cu toate acestea, Mergim Vojvoda, care la rândul său i-a provocat pe fanii români, făcând în mai multe rânduri din mâini semnul vulturului cu două capete (stema Albaniei), a lansat noi atacuri la adresa suporterilor. Noi vărsăm sânge pentru această ţară, iar aceştia (românii) ne-au insultat ţara. Nu trebuia să ne întoarcem pe teren. Rasism pur, ne-au tratat cum tratează rasiştii negrii, comparându-i cu maimuţele. Bucuraţi-vă că Adem Jashari nu mai e în viaţă!”.

Recomandări

MEXIC ÎȘI ALEGE PREȘEDINTA
BIDEN PROPUNE PACEA, NETANYAHU REFUZĂ
MACRON CERE ISRAELULUI SĂ SE OPREASCĂ?
SUA, COREEA DE SUD ȘI JAPONIA CONSOLIDEAZĂ COOPERAREA MILITARĂ
CUM PUTEM VINDECA TRAUMELE COPILĂRIEI?
CUM E SĂ GĂTEȘTI PENTRU MACRON ȘI XI?

Citește și: