• Pentru a doua oară în istorie a fost realizată o operație de transplant cu o inimă de porc.
  • Primul pacient care a fost supus la intervenția experimentală a murit după două luni.
  • Starea celui de-al doilea pacient este foarte bună, afirmă medicii.

La spitalului University of Maryland Medical Center a avut loc o intervenție medicală fără precedent. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, care suferea de insuficiență cardiacă terminală, a primit o inimă de porc modificată genetic. Este pentru a doua oară în istorie când se realizează un astfel de transplant.

Operația a fost efectuată pe 20 septembrie de aceeași echipă care a realizat prima intervenție experimentală în 2022, potrivit CNN.

Operația a fost aprobată în cadrul programului al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA).

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Pacientul, Lawrence Faucette, a consimțit pe deplin la tratamentul experimental și a fost informat despre toate riscurile. El va fi monitorizat îndeaproape pentru orice semne de respingere sau orice dezvoltare a virusurilor legate de porc.

Potrivit medicilor, pacientul „respiră în prezent singur și inima lui funcționează optim, fără nicio asistență din partea dispozitivelor de susținere”. Soția sa, Ann Faucette, a declarat că nu are alte așteptări decât să spere să trăiască cât mai mult timp împreună.

Primul transplant de succes cu inimă de porc la om a fost realizat anul trecut, dar din păcate, pacientul David Bennett a murit la două luni după operație. Acesta a suferit de multiple complicații.