• Plagiatul este modul în care Estonia a ajuns în fruntea clasamentului testărilor PISA.
  • Școlile rămân fosile dintr-o lume dinaintea internetului și cu siguranță dinaintea AI, conchide o analiză The Guardian.
  • În Estonia, elevii învață acasă sau în vacanțe, iar la școală rezolvă problemele în echipă.

Școlile rămân fosile dintr-o lume dinaintea internetului și cu siguranță dinaintea AI, conchide o analiză The Guardian. Multe dintre școlile românești, majoritatea de stat, au rămas blocate în trecut.

În schimb, Estonia a reformat învățământul pentru a ține pasul cu evoluția tehnologică. Oricât de paradoxal ar părea, plagiatul ar putea fi răspunsul. Elevii învață acasă de la cei mai buni profesori prin intermediul platformelor online, iar la școală rezolvă probleme în echipe. Estonia a preluat cele mai bune practici din întreaga lume, lucru care a permis elevilor săi să treacă de pe ultimul loc în Europa la Educație în fruntea clasamentului testărilor PISA.

Care e viitorul? România ar trebui să ia exemplul Estoniei și să modernizeze educația, axând-o mai mult pe dezvoltarea gândirii critice și a competențelor practice ale elevilor, spun cele mai avizate voci din educația privată din țara noastră.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Elevii ar trebui să implementeze mai mult tehnologia și activitățile practice pentru că sistemul de învățământ din România se axează foarte mult pe partea teoretică și nu se pune accent pe lucrul în echipă, activitățile practice, nu se poate dezvolta memoria vizuală a copilului. Un exemplu ar fi la biologie, unde se predă foarte mult și în multe școli nu se pune măcar un clip video, să vadă ce este acolo, nu au materialele necesare”,a spus Lorena Drăgușin, președintele Asociației Elevilor din Constanța, la Aleph News.

Citește și