• SUA, UK, Franța, Canada și Germania au votat pro Iran.
  • Comisia ONU pentru Statul Femeii are 45 de membri.
  • Comisia ONU pentru Statutul Femeii a fost înființat în 1946.

Iranul, țara care calcă în picioare drepturile femeilor, este invitată de ONU să apere drepturile femeilor. Iranul a fost invitată să participe în comisia pentru statutul femeilor și a fost susținută de America, Marea Britanie, Franța, Canada și Germania.

Ironia e că toate se întâmplă la doar un an după ce poliția moralității a regimului Ayatollahului Khameni a ucis o tânără de 22 de ani pentru că – nu și-a acoperit capul pe stradă.

Șapte membri au fost desemnați prin aclamație: Capul Verde, Egipt, Mauritania și Tunisia (la categoria state africane); Costa Rica, Panama și Trinidad și Tobago (pentru statele din America Latină și Caraibe). Pentru statele din Asia-Pacific a fost însă necesar un vot secret, în urma căruia China, Iran, Japonia, Liban și Pakistan au fost aleși pentru un mandat de patru ani, informează Le Figaro.

Recomandări

CORTEGIUL LUI RAISI A AJUNS ÎN TEHERAN
SPUNEM ADIO ZBORURILOR LOW COST?
ȘICANELE DINTRE BIDEN ȘI TRUMP CONTINUĂ
MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CE FACE UN LIDER BUN?

Alegerile din Iran au provocat furie și neînțelegere în rândul mai multor activiști pentru drepturile omului. Este suprarealist. Un regim care tratează femeile ca pe cetățeni de mâna a doua, le închide pentru că nu poartă hijab-ul obligatoriu, le interzice să cânte, le interzice accesul pe stadioane și nu le lasă să călătorească în străinătate fără permisiunea soților lor este ales în cel mai înalt organism al ONU pentru drepturile femeilor”, a declarat Masih Alinejad, o jurnalistă iraniană și activistă pentru drepturile femeilor.

Citește și: