• În intervalul 25 septembrie – 01 octombrie 2023 au fost înregistrate 13.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.
  • 80% dintre pacienții care se prezintă cu infecție cu SARS – CoV – 2 la camerele de gardă merg acasă.
  • Aceștia sunt monitorizați de medicul de familie sau medicul pediatru.

România este pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume la cazurile de infectare, în noul val de COVID, conform lui Costel Atanasiu, virusolog român stabilit în SUA. Analiza a fost realizată în funcție de situația infectărilor din ultimele șapte zile. Astăzi, raportul ne arată că în intervalul 25 septembrie – 01 octombrie 2023 au fost înregistrate 13.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

„Cred că acum am ajuns în faza în care numărul de cazuri a început să scadă. (…) Numărul de cazuri înregistrate săptămâna trecută față de situația de acum două săptămâni este mai mic cu 12%. În săptămâna 18-24 septembrie am avut 14.800 de cazuri, în această săptămână care tocmai s-a încheiat am avut 13.100. (…) E clar că am intrat pe trendul descrescător”, a declarat Alexandru Rafila.

„Eu nu cred că ar trebui să ne îngrijoreze. Vorbim de o creștere care a fost constantă în ultimele 4-5 săptămâni. Din fericire, cele mai multe sunt cazuri ușoare. 80% dintre pacienții care se prezintă cu infecție cu SARS – CoV – 2 la camerele de gardă merg acasă și sunt monitorizați de medicul de familie sau medicul pediatru, dacă e vorba de copii. Doar 20% se internează și nu pentru că ar fi neapărat formele severe. Acele cazuri grave despre care auzeam la început de pandemie sunt extrem de rare”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist și directorul medical al Institutului Matei Balș.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA

Citește și