• Jucătorul i-a plătit lui Kathryn Mayorga – care a renunțat la dreptul la anonimat – 375.000 de dolari ca bani de tăcere.
  • Aceasta a susținut că a violat-o într-o cameră de hotel din Las Vegas în iunie 2009.
  • Echipa sa de avocați cere Curții de Apel din Circuitul 9 al SUA să anuleze respingerea cazului și să redeschidă procesul civil pe care l-a intentat pentru prima dată în Nevada în 2018.

Avocații care îl reprezintă pe starul fotbalului Cristiano Ronaldo se vor întoarce astăzi în instanță într-o bătălie juridică legată de banii pe care acesta i-a plătit în 2010 unei femei care l-a acuzat că a violat-o. Jucătorul i-a plătit lui Kathryn Mayorga – care a renunțat la dreptul la anonimat – 375.000 de dolari ca bani de tăcere, scrie Sky News.

Aceasta a susținut că a violat-o într-o cameră de hotel din Las Vegas în iunie 2009 – lucru pe care el l-a negat vehement. Un proces prin care se cerea o plată suplimentară a fost respins în iunie anul trecut de judecătorul districtual american Jennifer Dorsey, din cauza comportamentului de rea-credință și a utilizării de documente confidențiale furate.

Dar miercuri, o curte de apel din SUA va asculta avocații care încearcă să revigoreze încercarea lui Mayorga de a-l obliga pe Ronaldo să mai plătească milioane de dolari. Echipa sa de avocați cere Curții de Apel din Circuitul 9 al SUA să anuleze respingerea cazului și să redeschidă procesul civil pe care l-a intentat pentru prima dată în Nevada în 2018.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

Aceștia vor susține că judecătorul tribunalului federal din Nevada a greșit atunci când a respins în mod repetat încercările doamnei Mayorga de a desigila și de a include ca probă acordul de confidențialitate pe care l-a semnat în 2010 în acceptarea plăților de la Ronaldo.

Într-o declarație publicată în octombrie 2018, Ronaldo a spus: În octombrie 2018, Ronaldo a declarat – Neg cu fermitate acuzațiile lansate împotriva mea. Violul este o crimă abominabilă care contravine la tot ceea ce sunt și în ce cred”.

Echipa sa juridică a declarat că întâlnirea sexuală a fost consensuală și că un acord de confidențialitate împiedică atât echipa sa, cât și pe doamna Mayorga să vorbească despre aceasta.

Citește și: