• Un nou studiu a constatat că urcarea a mai mult de cinci etaje de scări zilnic poate reduce riscul de boli cardiovasculare.
  • Experții spun că urcatul scărilor crește ritmul cardiac, care la rândul său ajută la întărirea mușchiului inimii.
  • Urcatul scărilor scade tensiunea arterială și scade colesterolul.

Ești prea ocupat la job și nu ai timp deloc să faci mișcare? Pentru a-ți menține sănătatea inimii, cercetătorii vin cu o soluție simplă pentru zilele aglomerate.

Secretul este unul simplu. Așa cum mersul pe jos face piciorul frumos, urcatul pe scări îți păstrează inima sănătoasă. Un studiu pe 400.000 de participanți adulți din Marea Britanie, arată că dacă urci 5 etaje pe scări, reduci riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu până la 20%.

Experții în sănătate din UK spun că urcatul scărilor este mai eficient pentru sănătate decât 10.000 de pași făcuți pe zi. Studiul s-a întins pe 12 ani, timp în care au existat și participanți care au renunțat la obiceiul de a urca scările pe jos și au înregistrat, din păcate, o creștere de 32% a bolilor de inimă.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Când creșteți ritmul cardiac prin activitate fizică, cum ar fi urcatul scărilor, alergarea sau ciclismul, ajută la întărirea mușchiului inimii și îl face mai eficient în pomparea sângelui și a oxigenului în corpul dumneavoastră.

Creșterea ritmului cardiac prin activitate fizică ajută, de asemenea, la reglarea și scăderea tensiunii arteriale, a zahărului din sânge și a nivelurilor de colesterol, despre care Raghunath a spus că sunt factori de risc semnificativi pentru bolile de inimă.

Deși studiul a arătat o posibilă legătură între urcarea zilnică a scărilor și reducerea riscului de boli cardiovasculare, experții spun că nu este suficient să spunem că urcarea scărilor va fi o măsură preventivă pentru sănătatea inimii.

Citește și: