• Musk a anunțat formarea companiei de inteligență artificială în luna iulie într-un tweet.
  • Obiectivele acesteia sunt să înțeleagă realitatea”.
  • Până în prezent, xAI a lucrat la instrumentul de AI Grok – un sistem bazat pe chat similar cu ChatGPT.

Elon Musk strânge 1 miliard de dolari pentru noua sa companie de inteligență artificială xAI, a dezvăluit un nou document. Documentul depus la US Securities and Exchange Commission a arătat că start-up-ul a strâns 134,7 milioane de dolari în cadrul unei finanțări de capitaluri proprii dintr-o ofertă totală de 1 miliard de dolari, scrie The Independent.

Musk a anunțat formarea companiei de inteligență artificială în luna iulie într-un tweet, împărtășind că obiectivele acesteia sunt să înțeleagă realitatea”.

xAI a dezvăluit, de asemenea, numele angajaților săi la începutul acestui an, printre care se numără persoane care au lucrat anterior la DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla și Universitatea din Toronto”.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Titanul Tesla a înființat compania după ce giganți din domeniul tehnologiei, inclusiv Google și Microsoft, precum și firma de inteligență artificială OpenAI din spatele ChatGPT, au continuat să investească masiv în tehnologie. Musk a fost, de asemenea, co-fondator al OpenAI, dar s-a retras din consiliul de administrație al firmei în 2018 pentru a evita conflictele de interese cu Tesla, care avea propriile operațiuni de AI.

Citește și