• Epic Games a dat în judecată Google în 2020.
  • Google a declarat că va contesta rezultatul.
  • Android și Google Play oferă mai multe opțiuni și mai multă deschidere decât orice altă platformă mobilă majoră”, a declarat Wilson White.

Creatorul popularului joc video Fortnite a câștigat o bătălie în instanță în SUA împotriva Google, juriul hotărând că gigantul de căutare a operat un monopol ilegal. Epic Games a dat în judecată Google în 2020, acuzând-o că a făcut ca magazinul său de aplicații să devină dominant în mod ilegal în fața rivalilor, scrie BBC.

Sute de milioane de oameni folosesc magazinul pentru a instala aplicații pentru smartphone-uri echipate cu software-ul Android al Google.

Google a declarat că va contesta rezultatul. Android și Google Play oferă mai multe opțiuni și mai multă deschidere decât orice altă platformă mobilă majoră”, a declarat Wilson White, vicepreședinte pentru afaceri guvernamentale și politici publice la Google.

Recomandări

APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION

Procesul a arătat clar că suntem în competiție acerbă cu Apple și cu App Store, precum și cu magazinele de aplicații de pe dispozitivele Android și consolele de jocuri”, a adăugat el. Vom continua să apărăm modelul de afaceri Android și rămânem profund angajați față de utilizatorii, partenerii și ecosistemul Android în general.”

Directorul executiv al Epic, Tim Sweeney, a declarat că lucrările pentru remedii vor începe în ianuarie. Victorie asupra Google! După patru săptămâni de mărturii detaliate în instanță, juriul californian s-a pronunțat împotriva monopolului Google Play la toate capetele de acuzare”, a scris directorul executiv al Epic, Tim Sweeney, într-o postare pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Avocații celor două companii și-au prezentat luni argumentele finale în procesul care a durat mai mult de o lună. Jurații s-au pronunțat în unanimitate în favoarea Epic pentru toate capetele de acuzare, potrivit unui document al instanței.

Citește și