• Elisabetta Piccolotti a scris pe Facebook că Meloni ar trebui să respingă titlul deoarece este doar o afirmare a superiorității masculine.
  • „În acest moment, domnule prim-ministru, vă rog să clarificați: ești femeie, ești bărbat sau ești nebinar?”, a scris Piccolotti.
  • Articolul scris de Mario Sechi, șeful biroului de la Roma al ziarului, spunea că Meloni a câștigat „războiul sexelor” în Italia.

Prima femeie prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a fost desemnată „omul anului” de Libero Quotidiano, un cotidian de extremă dreaptă publicat la Milano, care a declanșat o bătălie sexuală pe care ziarul a spus că Giorgia a câștigat-o în 2023. Epitetul nu a mers bine, cu activiști pentru drepturile femeilor și mai multe femei politicieni care au văzut termenul ca pe o afirmare a superiorității masculine, scrie The Telegrapah.

O deputată din Alleanza Verdi e Sinistra (Alianța Verzilor și Stângii) Elisabetta Piccolotti a scris pe Facebook că Meloni ar trebui să respingă titlul deoarece este doar o afirmare a superiorității masculine. „În acest moment, domnule prim-ministru, vă rog să clarificați: ești femeie, ești bărbat sau ești nebinar?”, Piccolotti a scris pe Facebook, a informat The Telegraph.

Articolul scris de Mario Sechi, șeful biroului de la Roma al ziarului, spunea că Meloni a câștigat „războiul sexelor” în Italia și nu numai că „a spart tavanul de sticlă, dar l-a dizolvat”. „În diversitatea excesivă, am inversat genul. În vremuri de război, am ales pe cineva care a demonstrat că știe să lupte”, se spune în articol. Mario Sechi a condus echipa de relații publice a lui Meloni între martie și septembrie 2023, înainte de a se alătura cotidianului. Premierul s-a confruntat cu două războaie, multiple geopolitice. șocuri, o Europă în schimbare și o ordine mondială în curs de reinventare, se spune.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

Citește și