• Al Capone s-a născut la Brooklyn, dintr-o familie de imigranți din Napoli, Italia și a intrat în lumea crimei la o vârstă fragedă.
  • Capone s-a îmbogățit în perioada prohibiției alcoolului în Statele Unite, dar a fost închis pentru fraude fiscale.
  • Dintre filmele despre Capone, cele mai cunoscute sunt ”Scarface” și ”The Untouchables”, ambele regizate de Brian De Palma.

Acum 125 de ani în această zi s-a născut poate cel mai cunoscut criminal al tuturor timpurilor, Alphonse Gabriel Capone, celebrul Al Capone. Dacă există o concluzie a vieții lui, este că interdicțiile aduc puține foloase, dar bani mulți celor care profită de ele.

Cum a ajuns Capone cel mai vestit gangster al Americii?

S-a născut într-o familie de imigranți italieni, la Brooklyn, unde și-a petrecut copilăria și adolescența. De la o vârstă foarte fragedă, a intrat în grupurile criminale, urcând în treptele ierarhiei. Până în momentul în care a ucis un gangster puternic, și-a părăsit New York-ul și s-a stabilit în Chicago.

Aici a comis toate crimele posibile de pe lista imaginară a FBI-ului: jocuri de noroc, prostituție, contrabandă, trafic de narcotice și, bineînțeles, omucideri. Perioada de glorie a fost între 1925 și 1929. Practic, a profitat din plin de perioada prohibiției, a interdicției alcoolului, unde a vândut ilegal și s-a îmbogățit considerabil.

Recomandări

TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
OLANDA SPUNE ADIO EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Era foarte elegant, acordând mare importanță modului în care se îmbrăca. Era prieten cu ziaristii și cu foarte mulți oameni influenți. A corupt numeroase personalități importante și autorități din Statele Unite. În cele din urmă, a ajuns la închisoare la vârsta de 33 de ani și a murit la vârsta de 48 de ani.

Citește și