• Lauren Hoeve, o tânără de 28 de ani din Olanda, a ales să fie eutanasiată.
  • Lauren a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică severă(oboseală cronică) în 2019.
  • Ea suferea de autism, ADHD și anxietate, motiv pentru care medicii i-au refuzat inițial dorința.
  • Lauren Hoeve: „Mulțumesc pentru dragoste, tuturor. Mă voi odihni un pic mai mult și voi fi alături de cei dragi mie. Prin voi toți, m-am simțit mai puțin singură și sunt foarte recunoscătoare pentru asta”
  • Mama lui Lauren: „Cum este pentru mine, ca mamă, să îmi pierd al doilea copil? Este foarte trist. Am încercat să găsesc o soluție”

Lauren Hoeve, o tânără din Olanda care suferea de oboseală cronică, le-a spus adio prietenilor și familiei ei pe 27 ianuarie. Lauren a ales să-și pună capăt zilelor prin eutanasiere.

De ce nu a mai vrut Lauren să trăiască?


Lauren a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică severă – adică sindromul de oboseală cronică –
în 2019 și a documentat întregul proces pe blogul său personal. Lauren a adunat o comunitate de susținători pe blogul ei care i-au fost alături.


I-a fost greu să obțină aprobarea doctorilor pentru că boala ei era însoțită și de autism, anxietate și ADHD. Lauren a aplicat pentru eutanasiere în 2022. Medicul ei de familie nu a susținut-o inițial, până când și-a dat seama că starea ei este lucidă.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!


Așa că, după mai multe evaluări, plus pandemia care a întârziat procesul, a obținut acordul în aprilie 2023.
Pe lângă blogul ei – Lauren activa și pe X, dar și pe Youtube – și s-a descris ca un „părinte de felină” care stă acasă. S-a filmat în fiecare zi din 2023 și a publicat videoclipul pe YouTube. Am văzut-o pe Lauren cum își petrecea cel mai mult din timp în pat cu pisicile ei. Lauren a ales data de 27 ianurie ca ultima ei zi. Familia și cel mai bun prieten ai ei i-au fost alături.


Mama ei a scris o postare emoționantă pe blogul fiicei, exprimând durerea pierderii celui de-al doilea copil și detaliind drama familiei.


„Cum este pentru mine, ca mamă, să-mi pierd acum al doilea copil? Este foarte trist și suprarealist. Vă rog să știți că am făcut tot posibilul pentru a găsi o soluție. Dar nu vrea să trăiască așa 30 de ani, darămite 60 sau 80 de ani”, a transmis ea.


În Olanda, anul trecut s-au înregistrat în medie aproximativ 3.500 de cazuri de moarte asistată sau eutanasie voluntară pe an în țară.


Această tema a fost inspirație și pentru filme – de exemplu Me Before You, cu Sam Claflin în rolul unui bărbat paralizat, William Traynor, care alege această cale.

Citește și