• Magnesiul menține sănătatea inimii, reducând riscul de hipertensiune arterială și îmbunătățind flexibilitatea vaselor de sânge.
  • Magneziul este esențial pentru formarea oaselor și densitatea minerală osoasă, reducând riscul de fracturi.
  • Consumul adecvat de magneziu este asociat cu îmbunătățiri în simptomele de depresie și anxietate.

Magneziul este unul dintre cele mai importante suplimente pentru îmbătrânire sănătoasă, dar beneficiile sale merg dincolo de sprijinul în anii de aur. Este esențial în toate etapele vieții, contribuind la sănătatea cardiovasculară, la întărirea oaselor și chiar la gestionarea stărilor de depresie și anxietate, conform Fortune.

Suport pentru sănătatea cardiovasculară

Magneziul menține inima sănătoasă, reducând riscul de hipertensiune arterială și îmbunătățind flexibilitatea vaselor de sânge. Astfel, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Întărește oasele

Magneziul ajută la formarea oaselor și creșterea densității minerale osoase, reducând astfel riscul de fracturi. Un aport adecvat de magneziu poate fi esențial pentru menținerea sănătății osoase pe termen lung.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Ajută la reducerea depresiei și anxietății

 Consumul adecvat de magneziu este asociat cu îmbunătățiri în simptomele de depresie și anxietate. Magneziul poate juca un rol important în menținerea echilibrului mental și emoțional, contribuind la sănătatea mentală generală.

Studiile au demonstrat că suplimentarea cu magneziu poate fi benefică și în alte domenii, precum calitatea somnului, activarea vitaminei D și ameliorarea durerilor de migrenă. Dacă observi simptome de deficiență de magneziu sau ai nevoie de sprijin suplimentar pentru sănătatea ta, ar putea fi util să consulți un specialist pentru a evalua necesarul tău de acest mineral esențial.

Îmbunătățește calitatea somnului

Magneziul are un efect pozitiv asupra calității somnului. Nivelurile ridicate de cortizol pot cauza probleme de somn, iar efectul său de reducere a cortizolului ajută la contracararea acestora. De asemenea, magneziul crește natural melatonina, hormonul pe care corpul tău îl produce în răspuns la întuneric, ajutându-ne să ne simțim mai relaxați și odihniți, ceea ce contribuie la calitatea somnului.

Activează vitamina D

Vitamina D are numeroase beneficii, inclusiv creșterea rezistenței osoase și imunității, îmbunătățirea sănătății inimii și a creierului. Dar știai că vitamina D necesită magneziu pentru a funcționa corect? Magneziul ajută la activarea vitaminei D prin ajutorul enzimelor în metabolizarea vitaminei D.

Ajută la ameliorarea durerilor de migrenă

 Magneziul acționează ca agent preventiv și calmant pentru durerile de migrenă. Studiile au arătat că deficitul de magneziu poate fi o cauză a migrenelor. De asemenea, magneziul ajută la reglarea substanțelor chimice care transmit durerea. Magneziul poate, de asemenea, să atenueze aurolele care însoțesc uneori migrenele.

Marea majoritate a oamenilor din societatea modernă sunt expuși riscului de deficit de magneziu. Solul dezmineralizat, în care sunt cultivate majoritatea alimentelor din oferta noastră actuală, are tendința de a avea niveluri scăzute de minerale, cum ar fi magneziul. Pentru a contracara acest lucru, este recomandată administrarea unui supliment de magneziu și adoptarea unei diete bogate în magneziu.

Alimente bogate în magneziu

 Unele dintre alimentele bogate în magneziu, conform lui Schoffro Cook, includ:

– Semințe, inclusiv semințe de chia, in și semințe de dovleac

– Fructe de mare, inclusiv pește gras precum halibut, macrou, somon și ton, precum și stridii și scoici

– Carne de vită hrănită cu iarbă

– Produse lactate organice

– Fulgi de ovăz

– Orez brun

– Porumb organic

Citește și