• Dani Alves a fost găsit vinovat pentru agresarea unei femei într-un club de noapte.
  • Fotbalistul în vârstă de 40 de ani este unul dintre cei mai decorați fotbaliști din istorie.
  • El a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.

Un tribunal din Spania l-a găsit pe fostul fotbalist al Barcelonei și al Braziliei, Dani Alves, vinovat de violarea unei femei într-un club de noapte din Barcelona. El a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, scrie BBC.

Fotbalistul în vârstă de 40 de ani, care este unul dintre cei mai decorați fotbaliști din istorie, negase că a agresat-o sexual pe femeie în primele ore ale zilei de 31 decembrie 2022. Avocatul său ceruse achitarea sa, iar Alves poate face apel împotriva sentinței.

Pe lângă condamnarea lui Alves la o pedeapsă de patru ani și jumătate, instanța l-a obligat să plătească 150.000 de euro victimei și a spus că ar trebui să se confrunte cu cinci ani de probațiune după aceea. Procurorii au declarat că Alves și prietenul său au cumpărat șampanie pentru trei tinere înainte de a o atrage pe una dintre ele într-o zonă VIP a clubului de noapte, cu o toaletă de care aceasta nu avea cunoștință.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Ei au susținut că în acel moment a devenit violent, forțând-o pe femeie să facă sex în ciuda cererilor repetate ale acesteia de a pleca. Alves susținuse că aceasta ar fi putut pleca „dacă ar fi vrut”. Cu toate acestea, instanța a constatat că ea nu și-a dat consimțământul.

Într-o declarație, instanța a spus că au existat și alte dovezi în afară de mărturia victimei care au dovedit că aceasta a fost violată. Instanța a declarat că Alves a „apucat-o brusc pe reclamantă” și a aruncat-o la pământ. Apoi a violat-o în timp ce o împiedica să se miște.

Femeia a declarat că violul i-a provocat teroare, iar una dintre prietenele care era cu ea în acea noapte a descris cum tânăra de 23 de ani a plâns „necontrolat” după ce a ieșit din baie.

Alves a fost ținut în arest preventiv din ianuarie 2023 și și-a schimbat mărturia în mai multe rânduri. El a negat mai întâi că o cunoștea pe acuzatoarea sa, pentru ca mai târziu să susțină că a întâlnit-o în toaletă, dar că nu s-a întâmplat nimic între ei. Apoi a schimbat din nou versiunea evenimentelor, afirmând că au întreținut relații sexuale consimțite. „Amândoi ne simțeam bine”, a susținut el.

Acuzarea ceruse o pedeapsă de nouă ani de închisoare. În Spania, o plângere de viol este investigată sub acuzația generală de agresiune sexuală, iar condamnările pot duce la pedepse cu închisoarea de la patru la 15 ani. Legea a fost schimbată recent pentru a consacra importanța consimțământului în cadrul așa-numitului principiu „Doar da este da”.

Alves a jucat de peste 400 de ori pentru Barcelona, câștigând șase titluri de campion și trei Ligi ale Campionilor în cele două perioade petrecute la club. El a făcut parte, de asemenea, din echipa Braziliei pentru Cupa Mondială din 2022.

Citește și