• Utilizatorii din social media s-au plâns că Gemini producea imagini cu persoane de culoare în contexte inexacte din punct de vedere istoric.
  • Un purtător de cuvânt al Google a declarat că Gemini va întrerupe temporar funcția care generează imagini cu persoane în timp ce se fac modificările.
  • Purtătorul de cuvânt al Google a subliniat importanța generării de imagini care să reprezinte o gamă diversă de persoane, având în vedere baza globală de utilizatori a Gemini.

Google pune Gemini, rivalul GPT-4 de la OpenAI, pe hold. Oamenii s-au plâns că funcția de generare de imagini a modelului de inteligență artificială multimodală a fost „woke”.

Joi, compania a declarat pentru Business Insider că a oprit Gemini de la generarea de imagini AI cu oameni în timp ce face modificări.

Utilizatorii din social media s-au plâns că Gemini producea imagini cu persoane de culoare în contexte inexacte din punct de vedere istoric.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Inginerul de software Mike Wacker a postat pe X că o solicitare de a genera imagini ale părinților fondatori a produs o imagine a unei femei de culoare și, mai târziu, a unui bărbat de culoare purtând un turban.

În declarația pentru Business Insider, un purtător de cuvânt al Google a declarat că „lucrează pentru a îmbunătăți imediat aceste tipuri de reprezentări”.

Purtătorul de cuvânt a subliniat importanța generării de imagini care să reprezinte o gamă diversă de persoane, având în vedere baza globală de utilizatori a Gemini, dar a spune că „nu s-a descurcat foarte bine în aceste situații”.

Google a declarat că Gemini va întrerupe temporar funcția care generează imagini cu persoane în timp ce se fac modificările.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Google va „relansa în curând o versiune îmbunătățită”.

Citește și