• Rusia a declarat că a vizat o instalație de drone maritimă într-o zonă portuară comercială a orașului în timpul unui atac de miercuri.
  • Zelenski a acuzat Rusia că „nu-i pasă pe cine vizează”.
  • Ministerul rus al apărării a declarat că a atacat cu succes un hangar care adăpostește drone navale ucrainene.

Explozii mortale au zguduit orașul-port din sudul Ucrainei, Odesa, în timp ce președintele Volodymyr Zelenski se întâlnea cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Marina ucraineană spune că cinci persoane au fost ucise, scrie BBC.

Rusia a declarat că a vizat o instalație de drone maritime într-o zonă portuară comercială a orașului în timpul unui atac de miercuri.

Președintele Zelenski a acuzat Rusia că „nu-i pasă pe cine vizează”, spunând că Moscova „ori a înnebunit, fie nu controlează ceea ce face armata ei teroristă”.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

În cadrul unei conferințe de presă comună, premierul grec a spus că „am auzit sunetul sirenelor și exploziile care au avut loc în apropierea noastră. Nu am avut timp să ajungem la un adăpost”. „Este o experiență foarte intensă… Este cu adevărat diferit să citești despre război în ziare și să-l auzi cu urechile tale, să-l vezi cu ochii tăi”, a adăugat el.

Zelenski a spus că atacul a lăsat „morți și răniți”, dar a spus că nu are cifre exacte. Ministerul rus al apărării a declarat că a atacat cu succes un hangar care adăpostește drone navale ucrainene. Nu a fost imediat clar dacă Moscova se referea la aceleași explozii la care se referă cei doi lideri.

Obiectivul a fost atins. Ținta a fost atinsă”, a spus ministerul într-un comunicat. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că a condamnat ferm „atacul ticălos asupra Odesei” în timpul vizitei liderilor.

Citește și