• Un nou studiu asociază postul intermitent de un risc mai mare de moarte timpurie.
  • Unii experți sunt sceptici, invocând limitări majore ale studiului, ca și alte variabile ale stilului de viață. 
  • Echipa lui Zhong a analizat datele a peste 20.000 de adulți americani, comparând obiceiurile alimentare auto-raportate cu ratele de îmbolnăvire și deces pe o medie de opt ani.

Postul intermitent poate să nu fie cheia longevității și poate chiar să fie asociat cu moarte prematură, potrivit unor noi cercetări controversate.

Cândva unul dintre cele mai fierbinți subiecte în cercetarea longevității, limitarea alimentației la o anumită perioadă de timp în fiecare zi a fost promovată ca o modalitate de a-ți reduce „vârsta biologică”.

Din acest motiv, autorii unui nou studiu, încă nepublicat, au fost surprinși să descopere că postul intermitent este legat de un risc mai mare de deces asociat cu boli cardiovasculare, a declarat un cercetător pentru Business Insider.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Nu există încă suficiente dovezi pentru a spune că postul intermitent reprezintă un risc pentru sănătate.

Echipa lui Zhong a analizat datele a peste 20.000 de adulți americani, comparând obiceiurile alimentare auto-raportate cu ratele de îmbolnăvire și deces pe o medie de opt ani.

Au descoperit a fost că persoanele care au declarat că postesc timp de 16 ore pe zi au avut cu 91% mai multe șanse de a muri de boli cardiovasculare în timpul studiului decât cei care au mâncat într-o fereastră mai lungă de timp sau nu au postit.

Citește și