• După vârsta de 30 experții îți recomandă să renunți la fumat și să îți verifici tensiunea arterială.
  • O dietă mediteraneană care include orezul brun, chefirul și varza îți prelungesc viața.
  • Încearcă să reduci consumul de zahăr și alimente procesate pentru a-ți proteja inima.

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, asta era dorința lui Făt-Frumos din basmul lui Petre Ispirescu. O cerință îndrăzneață, dar cui nu i-ar plăcea să trăiască mai mult? La această dorință oamenii de știință încearcă în mod constant să găsească răspunsuri. Un nou studiu arată că există 5 pași care respectați îți pot prelungi viața.

Șase experți au împărtășit obiceiurile pe care trebuie să le adopți dacă vrei să ai o viață lungă și sănătoasă și trebuie să începi de azi, mai ales dacă ai trecut de pragul de 30 de ani. Prima regulă – o dietă mediteraneană!

Orezul brun, chefirul, varza sau kimchi-ul trebuie incluse în alimentația ta. Și cel mai important, ai grijă la consumul de zahăr și la alimentele ultrapocesate. Următorul pas, sportul. Work out-ul tău trebuie organizat în jurul celor 5 piloni din fitness – forță, fitness cardiovascular, mobilitate, compoziție corporală și bunăstare emoțională.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Practic programul tău de mișcare dintr-o săptămână s-ar putea împărți astfel: două-trei antrenamente de rezistență, o sesiune cardio de intensitate mai mare ar fi tenis, box sau dans, un antrenament axat pe mobilitate, cum ar fi pilates sau yoga, unul sau două antrenamente cardio de intensitate mai mică, cum ar fi bicicletă.

Al 3-lea sfat. Experții îți recomandă să renunți la fumat și să îți testezi tensiunea arterială. Protecția solară nu este opțională chiar dacă e iarnă sau ploua afară, trebuie să o folosești zilnic! Și, în final, ai grijă de corpul tău pentru a-ți proteja creierul. Dr. Dale Bredesen, expert în boli neurodegenerative, a declarat că îmbunătățirea sănătății creierului implică stimularea sănătății întregului corp.

Așa că dormi 7/8 ore pe noapte, acceptă provocări cum ar fi învățarea unei limbi străine, socializează mai mult, și încearcă să limitezi stresul din viața ta!

Citește și