• InnovX și Techcelerator se află acum pe locurile 11, respectiv 51 în Financial Times.
  • Techcelerator a fost fondat în România în 2017 și se adresează startup-urilor aflate în faza de accelerare și post-accelerare.
  • Cristian Dascălu: „Rulăm programe de accelerare unde am investit în companii cu o valoare de portofoliu de aproximativ 150 de milioane de euro”.

Două startup-uri românești sunt menționate de Financial Times în topul celor mai bune din Europa. InnovX și Techcelerator se află acum pe locurile 11, respectiv 51. Techcelerator a fost fondat în România în 2017 și se adresează startup-urilor aflate în faza de accelerare și post-accelerare. Acesta cooperează cu majoritatea fondurilor din Europa Centrală și de Est.

Care este povestea din spatele acestui start-up?

„Este o poveste care merge mai în urmă de 2017, până în 2014 când în Cluj și București au fost înființate două programe de accelerare care s-au reunit și au areușit să aibă o abordare națională în Techcelerator. Odată cu startul de call-uri pentru fonduri de investiții, aceste două acceleratoare și-au unit eforturile și au reușit să facă o aplicare de succes către European Investment. Rulăm programe de accelerare unde am investit în companii cu o valoare de portofoliu de aproximativ 150 de milioane de euro”, a adăugat Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator, pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV