• Sainz a ajuns în fruntea cursei în turul al doilea, înainte ca Verstappen să se retragă cu o defecțiune la frâne după doar patru tururi.
  • Spaniolul a condus apoi cursa în timp ce Leclerc l-a depășit pe Lando Norris de la McLaren în prima perioadă de opriri la boxe.
  • Sainz a fost singurul pilot non-Red Bull care a câștigat o cursă anul trecut, când a triumfat în Singapore.

Carlos Sainz l-a condus pe Charles Leclerc la o dublă Ferrari în Marele Premiu al Australiei, în timp ce dominația lui Max Verstappen în Formula 1 s-a oprit, scrie BBC.

Sainz a ajuns în fruntea cursei în turul al doilea, înainte ca olandezul să se retragă cu o defecțiune la frâne după doar patru tururi. Spaniolul a condus apoi cursa în timp ce Leclerc l-a depășit pe Lando Norris de la McLaren în prima perioadă de opriri la boxe. Cursa s-a încheiat sub o mașină de siguranță virtuală după un accident al lui George Russell.

Urmărind Aston Martin-ul lui Fernando Alonso pentru locul șase, pilotul Mercedes a pierdut controlul în virajul șase în ultimul tur și a suferit un accident, mașina oprindu-se pe o parte, ținută în aer prin aterizarea pe roata stânga față. Russell nu a fost rănit.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Alonso și Russell au fost chemați la comisari după cursă, în contextul în care s-a sugerat că spaniolul a frânat de două ori înainte de viraj, revenind la accelerație între timp. A fost un final dificil pentru Mercedes, într-o zi care a dat de gândit, în care aparent s-a confirmat statutul lor de „also-rans” – Lewis Hamilton s-a retras după 16 tururi cu o defecțiune la motor.

Sainz în control total

În fața unei mulțimi record de 132.106 spectatori la Melbourne – și a unui număr record de 452.055 de spectatori în weekend – Sainz a fost într-o formă imperioasă, la doar 16 zile după ce a fost operat pentru îndepărtarea apendicelui care l-a obligat să rateze Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Sainz a fost singurul pilot non-Red Bull care a câștigat o cursă anul trecut, când a triumfat în Singapore, într-o cursă care s-a încheiat cu el ținând piept unui tren de mașini în care se aflau Norris, Lewis Hamilton și Russell.

Acum a devenit omul care a pus capăt șanselor lui Verstappen de a-și egala propriul record de 10 victorii la rând – și asta după doar trei curse într-un sezon pe care l-a început știind că își va pierde locul la Ferrari la finalul acestuia în favoarea lui Hamilton.

Sainz s-a oprit în turul 16 și a ieșit cu o secundă în fața coechipierului său, construind încet un avantaj care s-a extins la aproape nouă secunde înainte ca Leclerc să facă a doua oprire.

Norris nu a putut face nimic în privința Ferrari, dar a fost totuși un weekend puternic pentru McLaren. Nu același lucru se poate spune și despre Perez, care s-a plâns de decizia Red Bull de a-l face să ruleze mult timp în primul stint.

Accidentul lui Russell a făcut ca Mercedes să părăsească Australia fără puncte și l-a promovat pe Lance Stroll de la Aston Martin pe locul șapte, în fața lui Yuki Tsunoda de la RB și a piloților Haas, Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen.

Alex Albon, care a primit Williams-ul coechipierului său Logan Sargent pentru acest weekend după un accident grav vineri, a fost al 11-lea, piloții Haas fiind prea puternici în încercarea sa de a obține un punct.

Citește și